Drama u Mekdonaldsu: „Radite od kuće, obavestićemo vas“

03.04.2023

09:32

0

U svetski poznatoj kompaniji brze hrane niko ne zna da li će zadržati posao a zaposlenima iz kancelarija rečeno da tri dana rade od kuće, pa...

Drama u Mekdonaldsu: „Radite od kuće, obavestićemo vas“
Mekdonalds - Copyright Pixabay/RJA1988

Prava drama među zaposlenima odvija se u kompanija "Mekdonalds" (McDonalds). Čuvnei svetski lanac brze hrane privremeno zatvara svoje kancelarije u SAD ove sedmice pošto se priprema da obavesti zaposlene o otpuštanjima kao deo šireg restrukturiranja kompanije, objavio je Volstrit džurnal (Wall Street Journal).

U internoj elektronskoj pošti, koja je upućena zaposlenima u SAD i pojedinom međunarodnom osoblju prošle sedmice, "Mekdonalds" je zamolio zaposlene da rade od kuće od danas do srede.
Nejasno je koliko će zaposlenih biti otpušteno, objavio je list.

U poruci kompanije čije je sedište u Čikagu navodi se da će tokom sedmice od 3. aprila biti saopštene "ključne odluke koje se odnose na uloge" i broj osoblja korporacije.

"Mekdonalds" je takođe zatražio od zaposlenih da otkažu sve sastanke sa prodavcima i drugim spoljnim saradnicima. "Mekdonalds" nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Kompanija je saopštila u januaru da će revidirati nivo korporativnog osoblja kao deo poslovne strategije, što bi moglo „dovesti do otpuštanja u nekim oblastima i ekspanzija u drugima“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike