"Stelantis" 2024. započinje proizvodnju električnog automobila u Kragujevcu!

21.03.2023

11:19

0

Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan što je Srbija stvorila privlačan ekonomski ekosistem za strane privrednike koji u rekordnom broju ovde investiraju

"Stelantis" 2024. započinje proizvodnju električnog automobila u Kragujevcu!
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će spoljnotrgovinska razmena Srbije i Italije biti neuporedivo veća kada "Stelantis" naredne godine započne u Kragujevcu proizvodnju električnih automobila.

- U poslednjih 10 godina udvostručili smo spoljnotrgovinsku razmenu sa Italijom, danas je ona na nivou oko 4,6 milijardi evra, a računajte da sledeće godine, kada krene "Stelantisova" produkcija u Kragujevcu modernih, gradskih, električnih automobila, ta razmena će biti neuporedivo veća -  istakao je Vučić na otvaranju Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, u prisustvu potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija.

Vučić je podsetio da je legendarni Feručo Lamborgini rekao da biti preduzetnik znači imati viziju, verovati u nju i imati odlučnost da je ostvariš.

- Ponosan sam da smo stvorili privlačan ekonomski ekosistem za strane privrednike koji u rekordnom broju investiraju u Srbiji. U geografskom, ali ne samo u geografskom smislu, Italija nam je najbliža velika ekonomija - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike