U luku Novi Sad stigla oprema za nastavak izgradnje brze pruge u Srbiji (FOTO)

20.03.2023

13:03

0

Da bi ovaj posao uspešno završili radnici "DP World" Novi Sad koristili su spregu dve dizalice

U luku Novi Sad stigla oprema za nastavak izgradnje brze pruge u Srbiji (FOTO)
Nova oprema za gradnju brze pruge - Copyright Tanjug/DP World Novi Sad/Jelena Dragičević

Specijalna oprema za izgradnju brze pruge za brzine od 200 kilometara na čas od Novog Sada do Subotice uspešno je istovarena u luci "DP World" u Novom Sadu, saopštila je danas novosadska luka.

Ukupna težina opreme koja je baržama prevezena u novodsadsku luku i koja će se koristiti za gradnju nove brze pruge iznosi više od 1.300 tona.

- Sa barži u luku pretovarli smo specijalne dizel lokomotive teške po 138 tona što predstavlja jedan od najtežih pojedinačnih tereta koji je ikada stigli u našu luku. Uspešna akcija prijema, istovara i skladištenja gotovo 70 različnith komada specijalne opreme još jedan je pokazatelj da je "DP Word" Novi Sad osposboljen za najzahtevnije lučke operacije - rekao je generalni direktor "DP Word" Novi Sad, Klaudio Negreanu.

Tanjug/DP World Novi Sad/Jelena Dragičević
 

Da bi ovaj posao uspešno završili radnici "DP World" Novi Sad koristili su spregu dve dizalice nosivosti 350 i 400 tona kako bi uspešno pretovarili specijalne lokomotive i ostalu opreme za nastavak izgradnje brze od Novog Sada granice sa Mađarskom.

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice za brzine do 200 kilometara na sat deo je međunarodnog koridora koji povezuje Beograd i Budimpeštu.

Prva deonica ovog koridora od Beograda do Novog Sada puštena je pre godinu dana i danas se između ova grada vozom putuje oko 35 minuta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike