Vučić o dolasku "Mercedesa": "Sve bih dao na svetu da to bude moguće"

01.03.2023

09:30

0

Predsednik Srbije rekao je da je u više navrata razgovarao o svemu tome i bezbroj puta razmišljao o tome

Vučić o dolasku "Mercedesa": "Sve bih dao na svetu da to bude moguće"
"Mercedes" na Sajmu automobila - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je u više navrata razgovarao o dolasku "Mercedesa" u Srbiju.

Upitan o pričama o dolasku ovog auto-giganta koji bi pravio električne automobile sa "Rio Tintom" i da li se o tome razgovaralo, rekao da je u više navrata razgovarao o svemu tome i bezbroj puta razmišljao o tome.

- Sve bih dao na svetu da to bude moguće, ali plašim se da smo doneli mnogo pogrešnih odluka. Mi smo jedina zemlja u svetu koja se odrekla takozvanog belog zlata - rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

RTS printscreen
Aleksandar Vučić

On je kritikovo priče o tome da bi zemlja nestala zbog litijuma. Napomenuo je da takvog dogovora još nema, ali da je razgovarao više puta sa predstavnicima Evropske komisije.

Takođe, Vučić je na pitanje da li država ima snage da se izbori sa korupcijom, budući da će ta borba stići i do mnogih i u SNS i do onih koji su njemu bliski, odgovorio:

- Sasvim sigurno i do mnogih u RTS-u.

Istakao je da je ono što je logično i veoma važno to da ne bude zaštićnih u SNS-u, RTS-u, DS-u i na svakom drugom mestu. Slušao je, kaže, od nekih zapadnjaka da radimo sa Kinezima zbog korupcije.

Stalna borba u javnim preduzećima

- Kažem, lupate gluposti, radimo sa Kinezima jer su efikasni, rade brzo, ozibljno i odgovorno, i rekao sam nema problema, ako nam date tolike grantove, radimo sa vama samo pokažite efikasnost - rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da u radu sa investitorima nema nikakve korupcije, a da je ima u lokalnim organima vlasti, centralnim organima vlasti, kao svuda u svetu. Dodao je da je to stalna borba i u javnim preduzećima, gde je "najveći deo kolača".

Istakao je da će država pokušati da iskoreni što više korupcije i naveo da ima mnogo širom Srbije onih koji se pozivaju na njega, kažu da su juče pili kafu sa njim, pa pokažu sliku sa mitinga pre 20 godina. Vučić je naveo da korupcije ima u raznim strankama, uz komentar da nema ljudi iz SNS-a u RTS-u, pa ne vidi da je tu manji problem korupcije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike