I Yahoo otpušta: Otkazi za čak 20 odsto zaposlenih!

10.02.2023

09:16

0

Autor: 24sedam

Otkazi su deo širih nastojanja kompanije da pojednostavi operacije u Yahooovoj jedinici za oglašavanje, naveli su u kompaniji

I Yahoo otpušta: Otkazi za čak 20 odsto zaposlenih!
Yahoo - Copyright Pixabay

Yahoo će otpustiti više od 20 odsto svoje radne snage do kraja 2023. godine, a čak 1.000 radnih mesta ostaće prazno već ove nedelje, saopštili su u ovoj kompaniji.

Inače, u septembru 2021. je privatna firma Apollo Global Management preuzela 90 odsto Yahoo-a od Verizona, a gigant je tada imao oko 10.000 zaposlenih, pokazuju podaci PitchBooka.

Otkazi su deo širih nastojanja kompanije da pojednostavi operacije u Yahooovoj jedinici za oglašavanje. Strategija Yahoo for Business segmenta, kako navode, "borila se da ispuni visoke standarde u celom nizu", rekao je portparol Yahooa, prenosi SEEbiz.

- S obzirom na novi fokus nove Yahoo Advertising grupe, smanjićemo radnu snagu bivšeg dela Yahoo for Business za gotovo 50 odsto do kraja 2023. godine - istakao je on.

Takođe, naveli su da će kompanija preusmeriti napore na svoje 30-godišnje partnerstvo s Taboolom, firmom za digitalno oglašavanje, kako bi zadovoljila oglasne usluge.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike