Vučić obišao deonicu puta Novi Beograd - Surčin: Otvaranje 31. marta, obilaznica do leta (FOTO)

11.01.2023

11:11

0

Autor: 24sedam

Vučić dodaje da je obilaznica oko Beograda saobraćajnica od ključnog značaja, i da se razmišlja i o proširenju tog puta

Vučić obišao deonicu puta Novi Beograd - Surčin: Otvaranje 31. marta, obilaznica do leta (FOTO)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi radove na izgradnji deonice Novi Beograd – Surčin, na auto-putu Miloš Veliki.

Predsednik je nakon što je pristigao na deonicu razgovarao sa izvođačima radova.

On je najavio da je datum otvaranja deonice 31. mart 2023. godine i istakao da je sve odlično odrađeno.

Tv Pink Printscreen
 

Kineski radnici su potvrdili da će do tada biti završena deonica, koja će drastično skratiti put od Beograda do auto-puta Miloš Veliki.

- Nadam se da ćemo uskoro otvoriti i Iriški venac, strašno važan put. Iz Novog Sada ćete imati direktnu vezu i sa auto-putem prema Zagrebu, i sa auto-putem prema Nišu, ali i prema Šapcu i Loznici, čime smo skratili mnogo put i očistili od izduvnih gasova Frušku goru, posebno zbog tunela od tri i po kilometra. To su veliki objekti. Očekujemo do leta da otvorimo i obilaznicu oko Beograda, pre velikih gužvi, da zaštitimo vazduh u gradu, ali i da privučemo više saobraćaja i kamiona - kazao je predsednik.

Tanjug/prinstcreen
 

Vučić dodaje da je obilaznica oko Beograda saobraćajnica od ključnog značaja, i da se razmišlja i o proširenju tog puta.

- Tek kada imate puni krug, puni prsten, tek tada ste završili posao, i izmeštate kamionski saobraćaj iz centra grada. Tada postajete metropola, uz naravno metro. Ljudi misle da je daleko 2028. godina, a to je samo pet godina, mi tada dobijamo prvu liniju - ističe on.

Za 11 godina izgrađeno više od 335 kilometara puta

Vučić je danas tokom obilaska deonice puta Novi Beograd - Surčin rekao da je za 11 godina izgrađeno više puteva nego za vreme Tita, Miloševića i DOS za 70 godina.

Po zvaničnom izveštaju Puteva Srbije stoji da je krajem 2011. u Srbiji bilo 687 kilometara puteva.

- Tih 687 kilometara je bilo sa putevima u izgradnji. Da izračunamo - imate Beograd - Šis 224 kilometara do Niša, nešto manje od 20 kilometara ka jugu, imali smo Beograd - Novi Sad 80 kilometara, imali smo urađenih 110 kilometara Novi Sad - Horgoš, to je sve što su Milošević i DOS uradili, to je 550, ne može da bude 687 nikako sem ako nisu govorili o onome što je u izgradnji -  kazao je Vučić.

Ističe da je on rekao da će ove godine da se stigne ta kilometraža. Podseća da je urađeno oko Pančeva, plus obilaznica oko Beograda negde oko 30 kilometara, do Čačka, do Pakovraća 130 kilometara, do Kragujevca 20 kilometara, Niš - Dimitrovgrad oko 90 kilometara, još 50 prema Preševu, otvaraju se Makrešani, što je još 25 kilometara.

- Više od 335 kilometara je ono što je već urađeno od 2012, a ovo što radimo u ovom trenutku je više od 500 kilometara. E sada da vidimo koliko će ove godine biti završeno tako da je mrtva trka - kazao je predsednik.

Tanjug/prinstcreen
 

Predsednik je govorio i o vozu "Soko" koji je na liniji Beograd - Novi Sad prevezao čak 1.300.000 putnika do sada.

- On ima popunjenost preko 90 posto, to je neverovatan uspeh. Ali imamo nerazvijenu železnicu, moramo da razmišljamo i o širenju puta Beograd-Novi Sad, ta dva grada praktično postaju spojena – istakao je Vučić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike