I „Pošte Srbije“ postaju akcionarsko društvo, "ali nema privatizacije"

11.01.2023

10:41

0

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević potvrdio je da će se „Pošta“ transformisati u akcionarsko društvo

I „Pošte Srbije“ postaju akcionarsko društvo, "ali nema privatizacije"
Pošta - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Javno preduzeće „Pošte Srbije“ će se transformisati u akcionarsko društvo kako bi mnogo bolje funkcionisalo i prilagodilo se novim tržišnim okolnostima, kaću iz te državne firme.

- Nova kompanija koja će sutra izrasti iz ove kompanije trebalo bi da bude jedan veliki gigant kao što je „Telekom Srbija“, ogroman potencijal za našu zemlju - rekao je v.d. direktor Zoran Đorđević

On je naveo da je pre sedam ili osam meseci imao prvi ozbiljan razgovor na temu transformacije „Pošta“ u akcionarsko društvo.

- Želja moja i ministra finansija je da odradimo to na najbolji mogući način, da pokažemo kako to izgleda. „Pošte Srbije“ se transformišu da bi mnogo bolje funkcionisale, da se prilagodi novim tržišnim okolnostima i da bude moderna kompanija. Radnike će to najmanje da optereti, više nas, rukovodstvo, Vladu, jer postoji mnogo segmenata koje bi trebalo uraditi - od strateških dokumenata, normativno-pravnih akata, reorganizacije, sistematizacije, vrednovanja posla, tehnologije i digitalizacije - istakao je Đorđević u razgovoru za RTS.

Na pitanje da li postoji mogućnost privatizacije, Đorđević je rekao da smatra da ne postoji.

- Kada se transformiše preduzeće, država će biti 100 odsto akcionar. Ova transformacija se dešava po uzoru na druge zapadne zemlje kao što su Austrija, Nemačka i Slovenija. To je veliki potencijal u rukama države, jer je važna za funkcionisanje zemlje - napomenuo je Đorđević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike