Mask sada i direktor Tvitera: Nastavlja se pretumbavanje

01.11.2022

08:06

0

Američki milijarder i i vlasnik „Spejs eksa“ i „Tesla Motors“, Ilon Mask, imenovao je sebe za novog generalnog direktora „Tvitera“

Mask sada i direktor Tvitera: Nastavlja se pretumbavanje
Ilon Mask - Copyright Profimedia

Nakon što je raspustio bord direktora kompanije „Tviter“, koja upravlja istoimenom društvenom mrežom, Ilon Maske se proglasio direktorom i najavio nova restrukturisanja.

Američki list“ Vašington Post“ javio je, pozivajući se na izvore bliske Masku, da njegov tim planira otpuštanju oko 25 odsto radnika u prvom krugu restruktuiranja.

Slavni advokat Aleks Spiro, dugogodišnji Maskov pravni zastupnik, vodio je razgovore o predstojećim otpuštanjima radnih mesta, piše dnenvik.

Nakon što je prošle nedelje preuzeo kontrolu nad „Tviterom“, Mask je otpustio najviše rukovodioce kompanije, uključujući izvršnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šefa pravnih poslova i politike Vijaia Gaddea.

Musk je raspustio i Upravni odbor i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

Mask je kasnije u objavi na „Tviteru“ napisao da je raspuštanje odbora bilo "samo privremeno".

Vlasnik „Tesla Motorsa“ je prethodno svojom „CV-ju“ na mreži dodao funkciju „Glavni Tviteraš“ (čief tvit), aludirajući na svoju novu ulogu u kompaniji.

Mask je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad ovom društvenom mrežom za više od 44 milijarde dolara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike