Mask na Tviteru uvodi još jednu promenu: Za ovu uslugu će morati da se plaća 20 dolara mesečno?

31.10.2022

14:30

0

Autor: N. Pavlović

Oznaka koja je postala statusni simbol na Tviteru

Mask na Tviteru uvodi još jednu promenu: Za ovu uslugu će morati da se plaća 20 dolara mesečno?
Kompanija Tviter - Copyright Profimedia

Ilon Mask, novi vlasnik kompanije "Tviter", razmišlja da korisnicima koji imaju tzv. plavu kvačicu naplaćuje 20 dolara mesečno, odnosno, 240 dolara godišnje za korišćenje te privilegije.

Mask je već najavio da će uneti neke promene u funkcionisanje ove društvene mreže, a jedna od njih će se odnositi upravo na verifikacije.

Pretplatnici na servis "Twitter Blue" moraće da plaćaju 19.99 dolara mesečno, umesto dosadašnjih 4.99 dolara. Korisnici koje je platforma verifikovala, što je označeno plavom oznakom pored njihovog imena, imali bi 90 dana da se pretplate ili neće više biti "štiklirani".

Iako ništa nije zvanično potvrđeno, Mask je rekao da se o čitavom procesu verifikacije raspravlja i da će biti izmenjen.

Procenjuje da na Tviteru ima oko 400.000 verifikovanih naloga, ali je program već godinama obeležen brojnim problemima.

Verifikacija je uvedena 2009. godine kada se određenih broj poznatih ličnosti žalio da na platformi postoji veliki broj korisnika koji se predstavljaju u njihovo ime. Tako je plava kvačica postala svojevrsni statusni simbol, više nego dokaz identiteta.

Nakon toga, "Tviter" je mnogim ličnostima, za koje se smatralo da su kontroverznih stavova, odbijao zahtev za verifikacijom.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike