Pre tri godine pred gašenjem, sada proizvode pola miliona akumulatora i planiraju nova radna mesta

27.10.2022

09:21

0

Iako postoji već sedam decenija, fabrika je nekoliko godina bila u stečaju

Pre tri godine pred gašenjem, sada proizvode pola miliona akumulatora i planiraju nova radna mesta
Ilustracija - Copyright Pixabay

Jedini domaći proizvođač akumulatora “Black horse” FAS iz Sombora pre tri godine je bio pred gašenjem da bi danas u potpunosti stao na noge pošto proizvodi pola miliona akumulatora godišnje i ima 135 zaposlenih. U ovoj kompaniji ne nameravaju tu da stanu, već planiraju da otvore nova radna mesta i proizvode akumulatore za građevinske i industrijske mašine i povećaju tržišnu konkurentnost.

Iako postoji već sedam decenija “Black horse” je nekoliko godina bio u stečaju, proizvodnja akumulatora je stala, a fabrici je pretio katanac. Međutim, zahvaljujući stranim investitorima, između ostalog i češkoj korporaciji “CE industries” koja je suvlasnik kompanije, somborska fabrika se vratila na tržište i ima proizvodni kapacitet od pola miliona akumulatora godišnje.

- Pored Srbije akumulatori naše fabrike mogu se naći i na tržištima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Italiji, Poljskoj, Jermeniji, Rusiji, Nemačkoj i Francuskoj - naglašava Petar Miljković, direktor  “Black Horse” FAS.

Pored toga, ova kompanija ima i plan razvoja u naredne tri godine. Kako navode, strategija unapređenja tržišne konkurentnosti predviđa, između ostalog, nova radna mesta, zapošljavanje mladih stručnjaka, inženjera, kao i uvođenje novih proizvoda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike