Nisu hteli da im povećaju plate: Svi radnici dali otkaz, firma morala „pod ključ“

22.10.2022

07:55

0

Autor: 24sedam

Svi radnici jedne kompanije iz Minesote, SAD, zajeno su dali otkaz pa je poslodavcu ostalo da uradi samo jednu stvar – stavi ključ u bravu

Nisu hteli da im povećaju plate: Svi radnici dali otkaz, firma morala „pod ključ“
Otpuštanje radnika - Copyright Profimedia

Radnici trgovine odećom „Hot topik kompani“ (Hot Topic Company) iz Minesote su svom poslodavcu svi zajedno u isto vreme dali otkaz jer nije hteo da poveća plate, piše nemački „Tagešpigel“.

Kako trgovina nije mogla da nađe zamene, bar ne za tako kratko vreme, vlasnik je morao da stavi ključ u bravu i zatvori radnju.

– Više puta smo razgovarali i pregovarali, ali to nije imalo nikakvo učinka - rekli su radnici koji su se na Tviteru trgovačke radnje oprostili od poslodavca porukama da naporno radili a da s time koliko ih plaća nisu mogli da izdržavati sebe i svoje porodice.

Plate se u SAD, ali ni u Evropi ne usaglašavaju (automatski) sa inflacijom, i to će imati velike posledice na privredu. U Nemačkoj, piše „Tagešpigel“, trenutna prosečna neto plata je 2.084 evra mesečno.

Iako su zarade u proseku porasle u odnosu na prethodnu godinu, rast plata pojede inflacija, tako da je i s povećanjem, gde ga ima, smanjena kupovna moć zaposlenih.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike