Rols-Rojs u Kini pravi kompaniju sa Er Čajna

05.09.2022

08:04

0

Autor: 24sedam

Legendarna britanska kuća za avionske motore, poznata i po svojoj nekadašnjem ogranku za luksuzne automobile, osnovaće je kompaniju za održavanje avionskih motora

Rols-Rojs u Kini pravi kompaniju sa Er Čajna
jet-2515044_1280 - Copyright Pixabay/Ahmet Salih

Kompanije „Rols-Rojs“ i „Er Čajna“ najavile su na kineskom Međunarodnom sajmu za trgovinu uslugama osnivanje zajedničkog preduzeća za održavanje, popravke i remont avionskih motora (MRO).

Kompanija će imati sedište u glavnom gradu a pod imenom „Pekinška kompanija za usluge vazduhoplovnih motora“ (BAESL) radiže održavanje, popravke i remont vazduhoplovnih motora „rols-rojsa trent 700“, „trent XWB-84“ i „trent 1000“, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Britanska kompanija, inače drugi svetski proizvođač avionskih motora (posle "Dženeral elektrika") i kineski partner posedovaće po 50 odsto udela u zajedničkoj kompaniji sa ugovorenim iznosom od oko 378 miliona dolara.

BAESL će pružiti usluge kompaniji „Er Čajna“, koja ima sva tri pomenuta motora u svom voznom parku, ali i drugim aviokompanijama. „Rols-Rojs“ inače održava motore za 60 odsto kineskih širokotrupnih aviona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike