Lopovi ukrali rols-rojs od 400.000 dolara, ali ih je vlasnik nadmudrio na neverovatan način i vratio kola natrag (VIDEO)

23.06.2022

12:27

0

Autor: N. Pavlović

Grupa lopova harala je po Staten Ajlendu

Lopovi ukrali rols-rojs od 400.000 dolara, ali ih je vlasnik nadmudrio na neverovatan način i vratio kola natrag (VIDEO)
rols rojs - Copyright Printscreen/NYPD

Razbojnici su provalili u dom na Staten Ajlendu i odvezli se skupocenim rols-rojsom, ali je vlasnik uspeo da ih pobedi u sopstvenoj igri.

Kao što se može videti na snimku nadzornih kamera, lopovi su ogromnim kamenom polomili prozor kuće u naselju Lajthaus Hil. Potom su zgrabili ključeve automobila vrednog 400.000 dolara i pobegli.

Vlasnik, označen samo kao Džon (38), čuo je alarm i uspeo je krajičkom oka da vidi kako se lopovi odvoze njegovim rols-rojsom.

Kada se uverio da je njegova porodica bezbedna, Džon se ulogovao u kompjuter i uz pomoć uređaja za praćenje lokacije video gde se nalazi njegovo vozilo. Shvatio je da lopovi idu ka Nju Džerziju.

Potom je aktivirao daljinski prekidač kojim se sa bilo koje lokacije može ugasiti motor automobila, što je razbojnicima napravilo veliki problem.

- Pokušavali su da ponovo upale kola, ali to nije bilo moguće - rekao je Džon.

Nakon toga, vlasnik je otišao do automobila i vratio ga natrag.

Policija je navela da je grupa lopova, koja je upala u njegov dom, odgovorna i za nekoliko drugih krađa na Staten Ajlendu.

U svim slučajevima su upadali u kuće i uzimali ključeve automobila.

Njujork post prenosi da su krađe automobila na Staten Ajlendu porasle za 114 odsto ove godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike