Srpski HTEC kupio firmu iz Banjaluke koja radi i sa klijentima iz Silicijumske doline

27.07.2022

10:36

0

Cilj kupovine je da postanu najbolja tehnološka kompanija u jugoistočnoj Evropi, ali i šire, navode u HTEC

Srpski HTEC kupio firmu iz Banjaluke koja radi i sa klijentima iz Silicijumske doline
Copyright Pixabay

HTEC Group, koja ima kancelariju i već dve godine uspešno posluje u Banjaluci, kupila je kompaniju "WaySeven", koja svoje usluge pruža i klijentima iz Silicijumske doline i Evrope.

Globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda HTEC saopštila je da će ovom akvizicijom tehnološke kompanije "WaySeven" dodatno osnažiti svoj tim u Banjaluci i približiti se brojci od 200 zaposlenih. Ocenjeno je da je postignuti dogovor rezultat zajedničke vizije obeju kompanija, ali i potencijala koji donosi rad na najizazovnijim projektima za svetske startape i korporacije.

U susret svetskim projektima...

Prema rečima direktora inženjerstva i HTEC kancelarije u Banjaluci Bojana Šukala, cilj je da postanu najbolja tehnološka kompanija u jugoistočnoj Evropi, ali i šire.

- HTEC je prišao WaySeven timu jer smo prepoznali da kompanija neguje vrednosti slične našima, koje se ogledaju u tome da nam je na prvom mestu zadovoljstvo i napredak zaposlenih. Ponosni smo što ujedinjujemo najbolje inženjere u domenu finansijskih tehnologija i što se naše ekspertize savršeno uklapaju i nadopunjuju, te očekujemo još ozbiljnije svetske projekte u budućnosti - rekao je on.

Akvizicija je u mnogo čemu važna za "WaySeven" jer njihovim IT stručnjacima otvara mogućnosti za rad sa nekima od najzanimljivijih kompanija na svetskom nivou.

Generalni direktor i jedan od osnivača "WaySevena" Goran Gašić rekao je da su pažljivo razmatrali priliku i prednosti koje ona može doneti njihovom poslovnom ekosistemu, partnerima, klijentima, kolegama i zaposlenima.

Pixabay/Photo Mix
 

- Siguran sam da smo doneli pravu odluku udruživši snage i talente sa HTEC grupom. Naša zajednička želja je da obnovimo inženjerski potencijal Banjaluke i uzdignemo ga na nivo koji je imala pre devedesetih, kada je samo kompanija "Čajavec" zapošljavala više od 2.000 inženjera - rekao je on.

Inženjerske usluge širom sveta

Dodao je da dobra akademska osnova postoji, da su tu pametni i sposobni mladi ljudi koji žele da ostanu u svom gradu.

- Na nama je da izgradimo najmoderniji IT centar istočne Evrope na koji ćemo svi biti ponosni - rekao je on.

Dve kompanije će nastaviti da pružaju inženjerske usluge klijentima širom sveta, oslanjajući se na inovativnost, kreativnost i inženjersko iskustvo iz Silicijumske doline koje je HTEC, ali i "WaySeven", i do sada implementirao radeći sa najmodernijim svetskim organizacijama.

"HTEC Group" je globalna kompanija osnovana u Beogradu, sa sedištem u San Francisku i lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, te 16 tehnološko-razvojnih centara u jugoistočnoj Evropi. HTEC timovi eksponencijalno rastu, pa u regionu trenutno imaju više od 1.700 zaposlenih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike