Pogledajte kako će izgledati još jedan naš izvozni adut: Srpska pucačina na svetskoj konferenciji (VIDEO)

24.08.2022

10:37

0

Autor: 24sedam

Novosadski gejming studio „Medhedgejms“ završava još jedan proizvod koji će potencijalno biti novi izvozni adut iz Srbije

Pogledajte kako će izgledati još jedan naš izvozni adut: Srpska pucačina na svetskoj konferenciji (VIDEO)
igrica - Copyright Screenshot: Mad Head Games

Med hed hejms“ (Mad Head Games), novosadski studio danas u okviru globalnog giganta „Sajber interaktiv“ (Embracer Group), sprema novi proizvod i njihova računarska igrica, naučno-fantastična pucačka akciona avanturu iz trećeg lica, predstavlejna je svetu na sinoćnoj ceremoniji otvaranja „Gejmskoma“ (Gamescom) u Kelnu, jedne od najvećih gaming konferencija u svetu.

Kroz trejler za „Skars abav“ (Scars Above) gledaoci širom sveta bili su u prilici da isprate uvodni deo igre (prolog) - ali i da zavire u druge sekvence igre.

Igrica je već neko vreme u razvoju, a planirano je da izađe početkom 2023. za PC, plaejstejšen i xbox. Izdavač je „Plaion“ (nekadašnji „Koh Media“) koji će igru na tržište lansirati pod svojim ogrankom „Prajm mater“ (Prime Matter).

„Medhed gajms“ je jedan od pionira razvoja video igara u Srbiji. Osnovan 2011. godine, a trenutno broji 150 zaposlenih i kancelarijama u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu. Studio je do sada izdao čak 66 igara, a nakon što je pre dve godine postao deo globalnog giganta "Embrajser grupe" u potpunosti se okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike