Manje mladih na evidenciji nezaposlenih u Srbiji

12.08.2022

11:40

0

Merama aktivne politike zapošljavanja obuhvaćeno je oko 22.000 mladih osoba ove godine, navode u Ministarstvu za rad i zapošljavanje

Manje mladih na evidenciji nezaposlenih u Srbiji
knez setnja narod - Copyright 24sedam/ Katarina Mihajlović

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, uočen je trend smanjenja broja mladih na evidenciji nezaposlenih, a u prvoj polovini ove godine merama aktivne politike zapošljavanja obuhvaćeno je oko 22.000 mladih osoba.

Od tog broja 4.000 mladih ljudi koristilo je direktnu finansijsku podršku, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Povodom Međunarodnog dana mladih, iz ministarstva ističu da je kontinuirana podrška mladima i unapređenje njihovog položaja na tržištu rada jedan od prioriteta rada ministarstva, a pružanje podrške mladima nastaviće se kroz mere koje imaju za cilj jačanje motivacije za aktivno traženje posla i pripremu za tržište rada, kao i mere stručnog osposobljavanja i zapošljavanja.

Velika podrška države uključivanju mladih na tržište rada ogledala se i u realizaciji programa „Moja prva plata", koji je sproveden u dva ciklusa, u 2020. i u 2021. godini, a koji je u Briselu dobio međunarodno priznanje. U toku prva dva ciklusa ovog programa bilo je uključeno oko 18.000 mladih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike