Rusi toče gas u EU: Za Slovačku stabilno, Severni tok 1 zavrnut

13.07.2022

09:01

0

Isporuke ruskog gasa u Slovačku iz Ukrajine, preko granične kote Velke Kapušani danas su stabilne, dok je gasovod Severni tok 1 zatvoren na 10 dana zbog remonta

Rusi toče gas u EU: Za Slovačku stabilno, Severni tok 1 zavrnut
gasovod ukrajina eu1 - Copyright Profimedia/Pixabay

Zakup protoka pravcem preko Slovačke je danas iznosio 36,9 miliona kubnih metara, što je nepromenjeno u odnosu na prethodni dan, pokazali su podaci ukrajinskog operatera, prenosi Rojters.

Gasprom“ je saopštio da danas očekuje isporuke gasa u Evropu preko Ukrajine u količini od 41,3 milion kubnih metara dnevno preko gasne pumpne stanice Sudža, što je nepromenjeno na dan ranije.

Slično ovome, protok gasa preko gasovoda Jamal – Evropa, kroz Poljsku, ka Nemačkoj je takođe stabilan, pokazuju podaci nemačkog operatera gasovoda „Gaskejda“.

Izlazni tokovi na mernoj tački Mallnov na nemačkoj granici iznosili su 3.304.451 kilovatčasa na sat u odnosu na nivoe oko 3.300.000 prethodnog dana.

Tok ruskog gasa u Nemačku kroz gasovod Severni tok 1 preko Baltičkog mora je zatvoren zbog godišnjeg redovnog održavanja od 11. do 21. jula, ali vlade, tržišta i kompanije su zabrinute da bi ovo obustavljanje moglo biti produženo, navodi Rojters.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike