Ana Brnabić: Nema razloga za protest u Kragujevcu jer Vlada se drži obećanog

17.06.2022

10:33

0

Pregovori nisu propali i Vlada će dati svoj predlog rešenja nakon ponedeljka, kada ističe rok za prijavu radnika za inostranstvo, poručila premijerka Ana Brnabić iz Ohrida

Ana Brnabić: Nema razloga za protest u Kragujevcu jer Vlada se drži obećanog
Tan2022-6-16_175927971_1 - Copyright Ana Brnabić Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da pregovori sa predstavnicima sindikata i zaposlenih u "Fijatovoj" fabrici u Kragujevcu nisu propali, ali i dodala da su oni koji su danas pozvali na protest ponovo prekršili ono što je dogovoreno.

Istakla je da stoji pri onome što je govorila u Kragujevcu i što je dogovoreno, da Vlada Srbije stoji pri tome i da će tako i biti, te dodala da će ranijive kategorije biti zaštićene - trudnice, majke za decom do pet godina, invalidi, porodice koje su u procesu vantelesne oplodnje.

- Sve ranjive kategorije biće zaštićene tako da ne vidim čemu ovaj protest danas, ali dobro, mogu da razumem da se oni ljudi brinu za svoju budućnost. Pregovori nisu propali, Vlada Srbije nastavlja da govori i da radi onako kao što smo se dogovorili kada sam bila na sastanku u Kragujevcu - zaključila je Brnabićeva.

Odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na Prespa forumu na Ohridu, Ana Brnabić je istakla da je Vlada ispunila sve što je rekla.

Navela je da je dogovor sa predstavnicima sindikata i zaposlenih u "Fijatu" jasan i da je o tome pričala na pres-konferenciji posle sastanka u Kragujevcu, te da su to ponovili i predstavnici sindikata i predstavnici radnika.

- A to je da mi nećemo izlaziti sa konačnim stavom o otpremnini ili o tome šta će biti ponuđeno onim radnicima koji ostanu bez posla jer su tehnološki višak ili zato što ne žele da idu u inostranstvo na 18 ili 24 meseca pod ponuđenim uslovima, dakle da ćemo izaći tek kada se završi proces prijave radnika za inostranstvo - rekla je Brnabićeva, i dodala da se taj proces završava 20. juna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike