Počele prijave za subvencije za kupovinu solarnih panela: Dragačevci po domaćinstvu mogu da dobiju skoro 4.000 evra

08.06.2022

21:12

0

Subvencije se ne mogu dobiti za već nabavljenu robu

Počele prijave za subvencije za kupovinu solarnih panela: Dragačevci po domaćinstvu mogu da dobiju skoro 4.000 evra
Ilustracija - Copyright RINA

U opštini Lučani su počele prijave za subvencije čiji je cilj da podstaknu ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama nakon što je opština Lučani u saradnji sa nadležnim ministarstvom potpisala ugovor o zajedničkom subvencionisanju pola cene kupovine i ugradnje panela svih zainteresovanih građana sa lučanske teritorije.

Za ove namene, država je za opštinu Lučani odvojila sedam, a lokalna samourpava iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.

- Ovo je dobra prilika da naši sugrađani na svojim porodičnim kućama ili stambenim zgradama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja porodična domaćinstva - rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanje energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

Rok za dostavljanje dokumentacije je 27. jun, a građani dobijaju subvencije za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet strani opštine Lučani u delu Konkursi i obaveštenja.

Subvencije se ne mogu dobiti za već nabavljenu robu i obavljene usluge ili troškove koji su u vezi sa odobravanjem i sprovođenjem kredita.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike