Srpski proizvođači vina i rakije sledeće nedelje u Dizeldorfu: Nastupiće na Međunarodnom sajamu vina i alkoholnog pića

14.05.2022

10:33

0

Autor: J.B.O.

U organizaciji PKS-a i Razvojne agencije Srbije na srpskom nacionalnom štandu predstaviće se 14 izlagača iz naše zemlje

Srpski proizvođači vina i rakije sledeće nedelje u Dizeldorfu: Nastupiće na Međunarodnom sajamu vina i alkoholnog pića
Vino 3 - Copyright Pixabay

Srpski proizvođači vina i rakije nastupiće na Međunarodnom sajamu vina i alkoholnog pića "ProWein“ u Dizeldorfu u Nemačkoj, od 15. do 17. maja, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije korona virusa, najavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

U organizaciji PKS-a i Razvojne agencije Srbije na srpskom nacionalnom štandu predstaviće se 14 izlagača iz naše zemlje, osam vinarija i šest destilerija.

Posetiocima sajma i potencijalnim ino-partnerima, vina i rakije će predstaviti "Vinarija Trivanović“, "Vinarija Aleksić“, "Doja/Tody”, "Vinarija Virtus”, "Rubin”, "Temet“, "Vinarija Čoka Plus“, "PP Erdevik“, kao i "Promont grupa“, "RB Global“, "Jelički Dukat“, "Akov“, "Simex Original“ i "Veljko i sinovi 1994“.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu, napominje PKS.

Međunarodni sajam "ProWein" je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Prethodno održan sajam posetilo je više od 61.500 posetilaca iz 142 zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike