"Kina će nastaviti da investira širom Srbije"

10.03.2022

13:15

0

Otpravnik poslova Ambasade Kine Tian Yishu istakao je danas da je fabrika auto-delova Minth Automotive Europe samo jedna od investicija koje će Kina ovde realizovati

"Kina će nastaviti da investira širom Srbije"
aleksandar vučić (6) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Kineska fabrika auto-delova Minth Automotive Europe samo je jedna od investicija koje će Kina realizovati u Srbiji i doprineti zapošljavanju lokalnog stanovništva i ekonomskom razvoju zemlje, poručio je danas na ceremoniji otvaranja nove fabrike u Loznici otpravnik poslova Ambasade Kine Tian Yishu.

On je na svečanosti zahvalio prisutnim predstavnicima vlade i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što su pokazali otvorenost i spremnost da se ovaj projekat realizuje.

Čestitao je zaposlenima u Mintu, lokalnoj samoupravi i vladi na otvaranju fabrike koja će, kako je istakao, podići ekonomski i životni standard u Srbiji.

- Uveren sam da će ova fabrika doprineti lokalnom zapošljavanju i razvoju Srbije - poručio je Tian.

Ocenio je da se predsednik Vučić svojom politikom zalaže za ekonomsku stabilnosti zemlje, kao i da obezbeđuje blagostanje i mir svojim građanima.

Naglasio je da je u toku izgradnja još fabrika u Šapcu i Loznici, kao i da je Srbija pogodno mesto za investiranje.

Takođe, kazao je i da građani Srbije razumeju duh prosperiteta i značaj stranih ulaganja, kao i da pokazuju spremnost za sticanje novih veština, znanja i iskustava. On je poručio da će Kina nastaviti da investira širom naše zemlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike