Premijerka Brnabić u Londonu: Pravo vreme za ulaganje u Srbiju, posebno u veštačku inteligenciju!

28.02.2022

10:15

0

Ona je rekla da su za strane investitore posebno zanimljive oblasti za ulaganje u Srbiji - intelektualna svojina, veštačka inteligencije, biotehnologije i drugo

Premijerka Brnabić u Londonu: Pravo vreme za ulaganje u Srbiju, posebno u veštačku inteligenciju!
Tan2022-2-24_153716506_6 - Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas investitorima, na investicionom samitu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj u Londonu, da srpskoj ekonomiji uprkos pandemiji u svetu dobro ide i da je sada pravo vreme da se ulaže u Srbiju, a posebno u oblastima kao što je veštačka inteligencija.


Brnabiće je na panelu sa premijerima zemalja iz Zapadnog Balkana istakla da Srbija ima dobro poslovno okruženje i podsetila da je Fajnenšl tajms Srbiju proglasio za šampiona u svetu po privlačenju stranih investicija.

Ona je navela da je Srbija u 2020. imala pad BDP od svega 0,9 odsto i da je ostvarila privredni rast u 2021. od 7,6 odsto.

-U 2021. smo imali i rekordni iznos direktnih stranih investicija od oko 3,9 milijardi evra. Srbija je kao investiciona destinacija jedna od najinteresantnijih zemalja u Evropi, a pogotovo ako investitori žele da ulože u istraživanje i razvojn- naglasila je Brnabić.

Ona je rekla da su za strane investitore posebno zanimljive oblasti za ulaganje u Srbiji - intelektualna svojina, veštačka inteligencije, biotehnologije i drugo.

-Te sektore podržavamo vrlo intenzivno i to doprinosi brzini našeg razvoja- dodala je premijerka Srbije.

Brnabić je na kraju uvodnog obraćanja na panelu poručila da je Srbija veoma posvećena regionalnoj saradnji, kao i izgradnji boljeg i prosperitetnijeg regiona.

Premijerka Brnabić je istakla da su za našu zemlju evropske integracije prvi prioritet odnosno opredljenje da naša zemlje postane članica EU, kao i stabilnost u regionu.

Ona je istakla da je Srbija stabilna zemlja i napomenula da se u Srbiji ove godine održavaju izbori, ali da to ni na jedan način neće dovesti u pitanje ekonomsku stabilnost.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike