Konstantin Veliki zaslužuje veću aerodromsku zgradu

25.02.2022

11:29

0

U Nišu je potpisan ugovor o dogradnji glavne zgrade aerodroma

Konstantin Veliki zaslužuje veću aerodromsku zgradu
Copyright Profimedia

Kompanija „Aerodromi Srbije“ i konzorcijum domaćih kompanija, potpisali su danas ugovor za dogradnju pristanišne zgrade u okviru kompleksa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Ugovor su potpisali direktor „Konkord Vesta“ iz Beograda, Branimir Mijailović i direktor „Aerodroma Srbije“ iz Niša, Mihajlo Zdravković, a potpisivanju su prisustvovali ministarstar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Ministar Momirović izjavio da veruje da će taj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoistočnoj Evropi.

- Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najveći dokaz politike Vlade Republike Srbije, i biće još jedna velika investicija za grad Niš - rekao je Momirović.

- Veliki smo posao doveli u Niš, i jednoga dana dobićemo i novu zgradu jer je bitno ostaviti utisak na ljude, da kada slete u naš grad imaju sjajnu zgradu, da ne čekaju na procedure i ponesu lepe utiske odavde - naglasila je Sotirovski.

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži šest vazduhoplova istovremeno. Imaće pet izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji.

Takođe, imaće oko 700m2 komercijalnog prostora i omogući će značajno bolji konfort putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovorena vrednost radova iznosi oko 1,3 milijarde dinara bez PDV-a, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike