Hitne mere PKS zbog krize u Ukrajini: Do ekonomskih implikacija će tek doći

24.02.2022

22:54

0

Pokreće se krizni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica

Hitne mere PKS zbog krize u Ukrajini: Do ekonomskih implikacija će tek doći
Čadež - Copyright Promo/PKS

Privredna komora Srbije formiraće od sutra specijalizovani krizni tim i otvoriti krizni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih krizom u Ukrajini, najavio je Marko Čadež, predsednik PKS prilikom večerašnje dodele priznanja Preduzetnik godine kompanije Ernst i Jang (EY).

Čadež je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je pozvao predstavnike privrede i kompanija da u ponedeljak, 28. februara, razgovaraju o trenutnoj situaciji i onome što možemo da uradimo - da napravimo zajednički krizni štab, zajednički tim koji će pratiti predstojeće događaje i pomoći kompanijama koje moraju da kupe, plate, izvezu ili uvezu robu iz regiona obuhvaćenog krizom, ali i svima drugima na koje će se ta kriza odraziti.

- Večerašnje obraćanje pred više od 250 lidera srpskog preduzetništva čini me odgovornim da asocijacija srpske privrede bude od pomoći, ne samo vama koji izvozite na tržište Ukrajine, nego i ostalim kompanijama koje neće biti pošteđene uticaja ove krize, kako direktnih tako i indirektnih - ekonomskih implikacija koje će tek doći. O tome svedoče cene energenata koje su samo tokom današnjeg dana porasle više od 40 odsto i otvaranje mnogih drugih pitanja o poslovanju, rekao je predsednik PKS.

Dodao je da su sa predstavnicima privrednih komora Austrije, Nemačke, Luksemburga, te predsednikom Evrokomore danas dogovorili održavanje kriznih telefonskih razgovora svakog jutra kako bismo najefikasnije nalazili rešenja za podršku našim kompanijama.

Predsednik PKS proglašavajući najboljeg EY brzorastućeg preduzetnika godine - Quantox tećnology - Vuk Popović i Filip Karaičić, poručio je da hrabrost dolazi od ljudi koji posluju, stvaraju, rade, od njihove istrajnosti, kreativnosti, njihovog liderstva kojim pokazuju da i u najtežim vremenima mogu da iznesu i svoje ideje i svoje poslove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike