Turska pravila odsad važe na aerodromu u Zagrebu

15.02.2022

08:27

0

Privredno društvo „Havas“, podružnica turske kompanije „TAV Erports“, preuzelo je posao zemaljskog opsluživanja na aerodromu Zagreb

Turska pravila odsad važe na aerodromu u Zagrebu
Copyright Pixabay

Kompanija „Havas“ (TAV Erports), preuzela je zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Zagreb "Franjo Tuđman", koji je postao 31. vazdušna luka u kojoj posluje ta turska firma.

„Havas“ će na zagrebačkom aerodromu pružati putničke usluge, zatim zastupanje i nadzor, upravljanje letovima, kontrolu tereta, komunikacije, kargo i poštanske uslu-ge, objavio je portal navodi „Eks-Ju aviejšen“ (Ex-Yu Aviation).

- Kao član programa „Turkvoliti“ (Turquality), koristimo prilike da ostvarimo rast u i-nostranstvu sa znanjem koje smo stekli u Turskoj. Oko 30 avio-kompanija ima re-dovne letove na zagrebačkom aerodromu, koji je postao značajno turističko odrediš-te na Jadranu. Sve procese ćemo obavljati kao jedini pružalac zemaljskih usluga na aerodromu, koji ima i teretni i opšti vazdušni saobraćaj - kaže Mete Erna, generalni direktor Havasa za taj specijalizovani portal.

Organizaciona jedinica za zemaljske usluge u Zračnoj luci Zagreb ima oko 500 za-poslenih i 176 motornih vozila.

„TAV“ je deo konzorcijuma koji je nadležan za upravljanje aerodromom Zagreb na osnovu ugovora o koncesiji do 2042. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike