Nemci hoće italijanska krila: Lufthanza bacila oko na naslednika Alitalije

25.01.2022

09:20

0

Nemačka aviokompanija i švajcarsko-italijanski konglomerat MSC zainteresovani za prevoznika sa Apenina

Nemci hoće italijanska krila: Lufthanza bacila oko na naslednika Alitalije
Copyright Pixabay/Mr_Worker

Nemačka aviokompanija „Lufthanza“ i švajcarsko-italijanski konglomerat „MSC“ izrazili su zainteresovanost da preuzmu 40 posto udela u „ITA ervejzu“, italijanskom državnom avioprevozniku, nasledniku bankrotirane „Alitalije“.

Konglomerat „MSC“, sa sedištem u Ženevi, saopštio je da zajedno sa „Lufthanzom“ namerava da uspostavi partnerstvo sa italijanskom vladom, koja je 100-procentni vlasnik „ITA Ervejza“, te da je predviđen period od 90 dana za ekskluzivne pregovore, piše „Fajnenšel tajms“ (FT).

Iz „MSC-a“, najveće svetske grupe za brodski kontejnerski transport, dodali su da će im taj sporazum pomoći da prošire poslovanje i na kargo avioprevoz, koji je zabeležio uspon tokom pandemije.

„ITA ervejz“ je saopštila da su „MSC“ i „Lufthanza“ predložili vladi Italije da zadrži manjinski udeo u aviokompaniji.

Lufthanza je potvrdila partnerstvo sa MSC-om za kupovinu italijanskog avio-       Italijanski dnevnik „Il Foljo“ izvestio je da bi ugovor mogao da bude postignut i objavljen već sledeće nedelje.

Ranije ovog meseca, britanska novinska agencija je pisala da je „ITA“ povodom  partnerstva u kapitalu u kontaktu sa više aviokompanija, uključujući „Lufthanzu“, „Britiš ervejz“ i „Delta erlajns“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike