Kreće "srpski Amazon“: Ambiciozna platforma za onlajn trgovinu počinje sa radom sledeće nedelje

03.02.2022

12:55

0

Kompanija "Delta holding" pokreće regionalnu e-komerc platformu

Kreće "srpski Amazon“: Ambiciozna platforma za onlajn trgovinu počinje sa radom sledeće nedelje
Copyright Profimedia

E-komerc platforma pod nazivom Ananas, svojevrsna verzija Amazona regionalnog karaktera, počeće da radi sledeće nedelje.

Ovaj podatak saopštila je Marija Desivojević, viši potpredsednik za strategiju i razvoj kompanije "Delta holding" koja je tvorac Ananasa.

Ogromna inovacija

Prema njenim rečima, ovo je jedna od najvećih investicija "Delte“, ali i najznanimljivijih.

- E-komerc platforma Ananas je uz veliku investiciju i ogromna inovacija. Ananas je počeo da se gradi prošle godine, i uprkos procenama da će nam trebati dve godine da je napravimo, mi smo zapravo za godinu dana završili posao – istakla je Marija Desivojević na današnjoj konferenciji za novinare ove kompanije.

Kako je dodala, urađeno je mnogo različitih testiranja, a isprobane su i sve moguće opcije kako bi kompanija bila sigurna da će Ananas moći da pruži kupcima ono što im je danas potrebno.

- Očekujemo da počne sa radom sledeće nedelje. Naša investicija u ovaj e-komerc bi u narednih pet godina trebalo da pređe 100 miliona evra, što znači da nemamo ideju da radimo samo na teritoriji Srbije, već da se tih pet godina proširimo na ceo region – navela je ona.

Plan da zaposle 900 ljudi

Takođe, u skladu sa tim, Ananas koji, kako kaže, danas ima 80 svojih zaposlenih, plus preko 100 radnika u partnerskim kompanijama koje razvijaju određene delove softvera, planira da do 2025. ima 900 zaposlenih.

Kako su naveli u "Delta holdingu“, "veliko ulaganje u tehnologiju i logistiku, kao i sopstveni najmoderniji distributivni centar omogućiće Ananasu da kupcima pruži superiornu isporuku, odnosno korisničko iskustvo kakvog nije bilo na ovim prostorima“.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike