„Er Srbija“ u junu i do Trsta i Bolonje

21.01.2022

12:52

0

Autor: 24sedam

Srpsko-emiratska aviokompanija pokreće letove do dve poznate destinacije u Italiji

„Er Srbija“ u junu i do Trsta i Bolonje
Promo/Er Srbija

Od 2. juna „Er Srbija“ pokreće redovne letove između Beograda i Trsta, a od 6. juna uspostavlja redovan aviosaobraćaj na relaciji Beograd - Bolonja, najavila je aviokompanija.

Letovi ka obe destinacije u Italiji će se obavljati tri puta nedeljno, do Trsta utorkom, četvrtkom i subotom, a do Bolonje ponedeljkom, sredom i petkom.

Uvođenjem letova do Trsta i Bolonje, uz postojeće letove do Rima i Milana, kao i najavljene do Venecije i Barija, Italija postaje tržište sa trenutno najvećim brojem destinacija do kojih Er Srbija saobraća iz Beograda, ukupno šest.

- Italija predstavlja izuzetno značajno tržište, kako za našu kompaniju, tako i za Srbiju, zbog bliskih ekonomskih veza između naše dve zemlje. Posebno nam je drago što uvodimo direktne letove do Trsta, grada sa najvećom srpskom dijasporom u Italiji, dok će letovi ka

Bolonji dodatno doprineti jačanju naših kulturnih i ekonomskih odnosa sa Italijom - rekao je viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u „Er Srbiji“, Bojan Aranđelović.

Smešten u najsevernijem delu Jadranskog mora, na samoj granici Italije sa Slovenijom, Trst je glavni grad autonomne pokrajine Friuli-Venecija Đulija i predstavlja pomorsku kapiju za severnu Italiju, Nemačku, Austriju i srednju Evropu.

Dodavanjem Trsta svojoj međunarodnoj mreži destinacija, Er Srbija će pokrivati područje severoistočne Italije, kao i deo slovenačkih gradova u blizini.

U kombinaciji sa letovima ka Veneciji, nacionalni avio-prevoznik će obavljati šest letova nedeljno ka tom delu Italije.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi