Prava lova je u Makau: Čuvene kockarnice se sele iz Las Vegasa

04.03.2021

08:42 >> 08:59

0

Lanac hotela i kazina Sends prodaje nepokretnu imovinu u Las Vegasu za 6,25 milijardi dolara

Prava lova je u Makau: Čuvene kockarnice se sele iz Las Vegasa
Kockarnica - Copyright Foto:Pixabay/deluxtrade

Lanac kockarnica „Sends“ napušta svetski centar kockanja i poslovni fokus prebacuje na platežnija mesta – Makao i Singapur.

Kompanija za promet nepokretnosti „Vici propertis“ saopštila je da će nekretnine čuvenog lanca – hotele „Venecijan“, „Palaco“ i kongresni centar „Send ekspo“ – platiti četiri milijarde dolara.

Istovremeno, investiciona firma „Apolo global menadžment“ najavila je da će kupiti poslovanje „Sendsa“ za 2,25 milijardi dolara, prenosi CNCB.

Do prodaje dolazi jer „Sends“ namerava da udvostruči svoje investicije u Aziji. Pre pandemije, nepokretna imovina lanca u Aziji učestvovala je otprilike sa 90 posto u ukupnim prihodima kompanije, a sada se planiraju znatna ulaganja u širenje biznisa u Makau i Singapuru.

– Naša kompanija je usredsređena na rast i vidimo značajne mogućnosti na različitim frontovima. Azija ostaje okosnica kompanije i naš razvoj u Makau i Singapuru je u žiži naše pažnje – naveo je predsednik i izvršni direktor, Robert Goldštajn, u saopštenju.

Pročitajte još:

Odluka o prodaji hotela u Las Vegasu doneta je zbog korona mera zatvaranja koje su desetkovale održavanje konvencija i kongresa i dovele do oštrog pada poslovnih putovanja i grupnih biznis događaja.

Goldštajn je nedavno izjavio da nema načina da se „Sends“ vrati na 500 miliona dolara dobiti pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) bez potpunog oporavka kongresnog turizma.

Prodaja imovine u Las Vegasu označava kraj jedne ere, ali možda ne i kraj poslovanja „Sendsa“ u Sjedinjenim Državama, ocenjuje CNBC i dodaje da će sedište kompanije ostati u Nevadi, pri čemu će pažnja biti usmerena na takozvane super države za igre na sreću – Njujork i Teksas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike