Premijer Srbije Miloš Vučević sa direktorom EBRD Kolanđelijem o realizaciji zajedničkih projekata (FOTO)

12.06.2024

15:06

0

Kolanđeli je istakao da Srbija ima stratešku poziciju kao zemlja koja se nalazi na listi među prvih pet zemalja u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD)

Premijer Srbije Miloš Vučević sa direktorom EBRD Kolanđelijem o realizaciji zajedničkih projekata (FOTO)
Vučević i Kolanđeli - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vlade Miloš Vučević sastao se danas sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Mateom Kolanđelijem sa kojim je razgovarao o realizaciji projekata sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Vučević je zahvalio direktoru Kolanđeliju na dosadašnjoj pordšci i saradnji, naglasivši da je nova Vlada Srbije spremna da nastavi rad na započetim ali i novim projektima u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, životne sredine, putne i železničke infrastrukture, kao i u sektoru informacionih tehnologija, navodi se u saopštenju Vlade.

Vučević je naglasio da je fokus saradnje Srbije sa EBRD i na regionalnim i lokalnim putevima, a kao glavne infrastrukturne projekte koje sprovodi Srbija naveo putno povezivanje govoreći o izgradnji auto-puteva ali i brzih pruga, koji će bolje povezati region. Time naša zemlja stvara još povoljnije poslovno okruženje i dokazuje da je pravo mesto za ulaganja stranih investitora, zaključio je Vučević. 

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Kolanđeli čestitao je premijeru Vučeviću na izboru na tu funkciju u poželeo mu uspeh u radu i rekao da se nada dobroj saradnji na zajedničkim projektima.

Kolanđeli je istakao da Srbija ima stratešku poziciju kao zemlja koja se nalazi na listi među prvih pet zemalja u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Direktor EBRD je naveo važnost podrške projektima naučno-tehnoloških parkova i BIO 4 kampus, naglasivši bitnost razvoja biotehnologije i veštačke inteligencije u Srbiji i realizaciju brojnih infrastrukturnih, telekomunikacionih i energetskih projekata u Srbiji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike