Premijer Vučević o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu: Voleo bih da odem na utakmicu Srbija - Slovenija na EP

12.06.2024

08:44

0

A tema je bila i Vojvodina, jedan od simbola Novog Sada

Premijer Vučević o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu: Voleo bih da odem na utakmicu Srbija - Slovenija na EP
Miloš Vučević - Copyright M.M./ATAImages

Fudbalski klub "Vojvodina" iz sezone u sezonu pokazuje da je njegovoj igri mesto u nacionalnom fudbalu i ligi, što je potvrdio i premijer Srbije Miloš Vučević na RTS1.

- Srbiji su potrebni evropski konkurenti "Zvezda" i "Partizan", a njima snažni konkurentni u srpskoj ligi, pre svega govorim o FK "Vojvodina". "Vojvodina", kao najstariji srpski prvoligaš, sa 110 godina postojanja i jedan od simbola Srpske Atine, ako bude prvak u narednom periodu, to će biti zasluga igrača, stručnog štaba i rukovodstva. Rekao bih da imaju ozbiljno rukovodstvo i spremaju dobre rezultate - naveo je Vučević za emisiju "Takovska 10".

Engleska - Srbija mi je veliki stres

On je naglasio da je srpskom fudbalu, pored "Zvezde" i "Partizana", potrebno još jakih konkurenata u ligi.

- I ne samo "Vojvodina", već i "Radnički Niš". TSC je sjajan projekat. Voleo bih da "Spartak" Subotica i "Napredak" Kruševac budu konkurenti. Treba nam što više fudbalskih centara. Lopta je okrugla, 11 igrača imaju svi. Voleo bih da odem na Evropsko prvenstvo, možda odem da gledam utakmicu Srbija - Slovenija. Engleska - Srbija mi je veliki stres - rekao je premijer, i dodao da je za reprezentativce i Piksija dobro što su ispraćeni sa dosad najmanjim očekivanjima.

Sjajna vest je da Jokić igra na OI

- Mogla bi to da bude prednost. Moje skromno iskustvo iz politike-  najbolje sam prolazio kada sam bio potcenjen. Onda nas očekuju Olimpijske i Paraolimpijske igre. Kad bismo došli do 10 medalja, to bi bio nacionalni uspeh. Sjajna vest je i da će Jokić igrati za košarkašku reprezentaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike