Projekat naučnih parkova u Srbiji osvojio EBRD nagradu za održivost

22.05.2024

12:06

0

"Infrastruktura za budućnost" dobila srebrnu nagradu Evropske banke za obnovu i razvoj

Projekat naučnih parkova u Srbiji osvojio EBRD nagradu za održivost
Copyright screenshot: Youtube/Srbijastvara

Projekat "Infrastruktura za budućnost", kojim je Vlada Srbije kroz Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ministarstvo za javna ulaganja aplicirala kod Evropske banke za obnovu i razvoj za proširenje Naučno - tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, ali i za izgradnju novog u Kruševcu, kao i za BIO4 projekat, nedavno je dobio srebrnu nagradu za održivost na godišnjem sastanku EBRD-a u Jermeniji.

Godišnje EBRD nagrade za održivost slave dostignuća EBRD klijenata u promociji ekološke i socijalne odgovornosti, saopštilo je ministarstvo.

– Više od 10 godina ponosni smo što prepoznajemo one koji demonstriraju izvrsnost i posvećenost u upravljanju ekološkim i socijalnim pitanjima, promociji energetske efikasnosti, borbi protiv klimatskih promena i unapređenju inkluzije – navodi se na sajtu EBRD.

Inače, nominacije za ovo priznanje pristižu od same banke i ocenjuje ih nezavisni panel prema određenim kriterijumima, uključujući: Standarde i najbolje prakse, Inovacije, Efekat demonstracije i Izgradnju kapaciteta.

U junu prošle godine predstavnici Vlade Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj potpisali su u Beogradu ugovor o kreditu u iznosu od 80 miliona evra, od čega je 70 miliona evra namenjeno proširenju dva i izgradnji jednog naučno - tehnološkog parka, a 10 miliona evra za izgradnju BIO4 kampusa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike