Vučević razgovarao sa Berišom: UNDP pruža podršku i razvojnu pomoć (FOTO)

11.06.2024

13:00

0

Prioriteti kojima je posvećena ova vlada, kako je naveo Vučević, biće nastavak ulaganja u nauku, Zelenu i digitalnu transformaciju i informacione tehnologije

Vučević razgovarao sa Berišom: UNDP pruža podršku i razvojnu pomoć (FOTO)
Copyright Printscreen / Instagram / Miloš Vučević

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa stalnim predstavnikom Programa UN za razvoj (UNDP) Jakupom Berišom o saradnji i ciljevima i budućim oblicima tehničke pomoći, koji ova organizacija ostvaruje u Srbiji, a koje su od naročitog značaja za proces evropskih integracija naše države.

Vučević je istako da UNDP pruža podršku i razvojnu pomoć u svim važnim i osetljivim pitanjima u oblastima digitalizacije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, Zelene agende, kao i u cilju razvoja demokratije i vladavine prava, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prioriteti kojima je posvećena ova vlada, kako je naveo Vučević, biće nastavak ulaganja u nauku, Zelenu i digitalnu transformaciju i informacione tehnologije, na kojem će se zasnivati buduća ekonomija i održivi razvoj.

On je poručio je da će Vlada Srbije nastaviti afirmaciju vrednosti svih segmenata značajnih, ne samo za evropske integracije, već i za sveukupni razvoj naše države. Predstavljajući buduće planove, stalni predstavnik UNDP, ocenio je da su strukturne reforme veoma važne za napredak društva, modernizaciju i razvoj i stvaranje pozitivnog ambijenta.

U tom smislu, ukazao je i na ulogu Okvirnog razvojnog partnerstva, koji precizira modele ekonomske i socijalne podrške i pomoć ove organizacije Srbiji.

On je pohvalio uspeh postignut na polju digitalizacije i informacionih tehnologija i zahvalio na dosadašnjem zajedničkom radu, izrazivši uverenje da će dobra saradnja biti nastavljena i tokom novog mandata Vlade Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike