Dupla šansa u igri "Uzmi račun i pobedi": Platite karticom, isplati se

05.04.2024

11:24

0

Autor: G.M.Š.

Za nekoliko dana počinje unošenje kodova fiskalnih računa u mobilne aplikacije a objavljena su i nova pravila za bezgotovinsko plaćanje

Dupla šansa u igri "Uzmi račun i pobedi": Platite karticom, isplati se
Copyright Printscreen/RTS

Novac da dest stanova koji će biti nagradni fond „fiskalne“ igre „Uzmi račun i pobedi“ je spreman, građani će za nekoliko dana moći da unose kodove sa fiskalnih odsečaka računa iz prodavnica a iz Poreske uprave obaveštavaju i o novim pravilima koja će važiti za ovu godinu.

Iz tekuće budžetske rezerve Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređen je 451 milion dinara kako bi pribavila stanove za nagradni fond. Prvi stanovi pobeliće se na izvlačenju u maju. U dva kruga će u po pet izvlačenja biti podeljeno ukupno po 10 stanova koji se nalaze u stambeno-poslovnim kompleksima Zemunske kapije i Petica na Novom Beogradu.

Sa uvođenjem aplikacije za mobilne telefone, slanje poštom odsečaka fiskalnih računa je postala „analogna“ prošlost ali je time prošle godine ukinuta i ranija mogućnost da se jednom kupovinom udvostruči šansa za dobitak kroz račun a potom i za slip platne kartice kojom je on plaćen.
Sada se i to menja, ukazuju iz Poreske uprave, saznaju „Novosti“.

– Za građane koji učestvuju u ovoj nagradnoj igri se gotovo ništa ne menja, osim što imaju duplo veću šansu da dobiju nagradu, odnosno stan. Skeniranjem računa koji je registrovan kao bezgotovinsko plaćanje, u najvećem broju slučajeva to je plaćanja karticom, potrošaču će stići će dva koda. Sistem će naime registrovati da je to račun plaćen platnom karticom. Na ovaj način smo dodatno hteli da stimulišemo bezgotovinsko plaćanje u cilju borbe protiv sive ekonomije – kaže Saša Dulić, pomoćnik direktora u sektoru za informacione i komunikacione tehnologije Poreske uprave .

Za učešće u 2024, građani će morati ponovo da se registruju na ažuriranoj aplikaciji "Uzmi račun i pobedi", a važe isključivo računi iz ove godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike