Posrećili im se fiskalci: Milica i Vesna dobile ključeve stanova iz „Uzmi račun i pobedi“

27.10.2023

12:24

0

Dobitnice stanova u fiskalnoj nagradnoj igri potpisale ugovore sa Ministarstvom finansija

Posrećili im se fiskalci: Milica i Vesna dobile ključeve stanova iz „Uzmi račun i pobedi“
Milica Marković i Vesna Dotlić - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Sa dobitnicima dva stana u Beogradu, koji su izvučeni prošle subote u drugom od ukupno pet javnih izvlačenja novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", Milicom Marković iz Kragujevca i Vesnom Dotlić iz Pančeva, danas su u Vladi Srbije potpisani ugovori i uručeni su im ključevi stanova.

Milica Marković je dobila jednoiposobni stana u Beogradu od 46 kvadrata u Zemunskim kapijama na osnovu u igri izvučenog skeniranog računa od 529 dinara, dok je Vesna Dotlić iz Pančeva dobitnica dvosobnog stana u istom naselju za račun od 398 dinara.

Dobitnice ova dva stana u Beogradu protekle subote izvukao je proslavljeni srpski atletičar Mihail Dudaš.

Ugovore je sa dobitnicima stanova potpisao ministar finansija Srbije Siniša Mali, koji je istakao da su i ovog puta nagrade, odnosno stanovi otišli u prave ruke.

- Mislim da smo pokazali na pravi način da se snovi u Srbiji ispunjavaju, kao i koliko je važno da se zajedno borimo protiv sive ekonomije - rekao je on.

Mali je naveo podatak i da čak 76 odsto građana Srbije veruje i podržava borbu protiv sive ekonomije i da aplikaciju "Uzmi račun" aktivno koristi milion građana Srbije.

- To su veoma važni podaci i upravo naša namera je bila da kroz ovu nagradnu igru razvijemo svest građana Srbije koliko je važno da se uzme fiskalni račun i da gradimo jednu uređenu pristojnu Srbiju - kazao je ministar finansija.

On je podsetio da je pre nekoliko dana usvojen budžet Srbije za narednu godinu koji predviđa povećanje plata, penzija i minimalnih zarada, ali i velike infrastrukturne projekte, a osnova svega toga je, kako je naglasio, "taj jedan jedini fiskalni račun koji svako treba da uzme prilikom kupovine".

- Kroz taj fiskalni račun imamo novca u budžetu za sve ove namene. Kada ne uzmemo račun samo pojedinac ima koristi, dok svi ostali gube. To je pravi i jedini način da gradimo uspešnu Srbiju i našoj deci ostavimo nešto potpuno drugačije - naglasio je Mali.

On je dodao da će ova nagradna igra biti nastavljena i narednih godina, kao i sve druge aktivnosti koje su vezane za podizanje svesti građana Srbije oko borbe protiv sive ekonomije.

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", premašio je jedan milion, a do jutros u osam sati poslato je ukupno 263.841.918 računa.

U drugom izvlačenju drugog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" učestvovalo je više od 255,5 miliona fiskalnih računa poslatih sa 998.928 naloga građana.

TANJUG/ Sava Radovanović
Potpisivanje ugovora o dobijanju stana u nagradnoj igri

 

U proseku se dnevno za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" pošalje oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je 1.046 dinara.

Ukupni nagradni fond ove nagradne igre obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra.

Oni se dodeljuju u pet javnih izvlačenja i u svakom izvlačenju se dodeljuju po dva stana.

I u sutrašnjem izvlačenju biće dodeljena dva stana i to dvosobna, dok će u četvrtom izvlačenju drugog kruga biti poznati vlasnici dvosobnog i trosobnog stana, a u poslednjem izvlačenju vlasnici trosobnog i četvorosobnog stana.

Pravo učešća u ovoj nagradnoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" učestvuju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji učestvuju u narednom izvlačenju.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije, u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000), a do dobitnog koda se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije u studiju RTS-a.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike