Bosanac kaže jagnjetina u Nemačkoj 5.000 dinara, a u komentarima… (VIDEO)

05.03.2024

15:49

0

Autor: R.B.

"Ovo je sramota", kaže stanovnik Nemačke poreklom iz BiH na visoke cene u supermarketu

Bosanac kaže jagnjetina u Nemačkoj 5.000 dinara, a u komentarima… (VIDEO)
Ilusracija - Copyright Pixabay

Hrana u svetu je skupa, a trend poskupljenja nije zaobišao ni Nemačku. Cene mesa su naročito otišle u nebesa, pa za kilogram jagnjetine treba izdvojiti oko 5.000 dinara, a za piletinu oko 3.000 dinara, piše „Blic“.

Na TikToku osvanu je još jedan video gde je korisnik snimio cene proizvoda u ovoj zemlji, iskazujući vidno negodovanje zbog sve skupljih namirnica.

– Evo da vidite, ljudi, cene mesa u Nemačkoj. Pogledajte ovo, 36 evra kilogram mesa, 12 evra 300 grama. Je l' ovo moguće koliko je poskupelo? Juče je bilo 29, danas 36. Kilogram jagnjetine 46 evra. Ovaj komadić može za zube da stane, a košta osam evra 180 grama. Juče bilo 35, danas 46, ljudi moji, ovo više ne može da se trpi. Kako ja sad sebi da kupim komad mesa ovde, a imam 1.900 evra platu? Stan 1.300 sa komunalijama, šta da jedem? – kaže jedna od potrošača, poreklom iz Bosne i Hercegovine.

On u video klipu tvrdi da je cena piletine „juče“ bila 15, danas 24 evra kilogram, a 300 grama je 7,95.

 

@hame_95

Bosanac se žali da gladuje u Njemačkoj.

♬ original sound - Hame.95

 

– Ne mogu više ni piletinu da jedem. Nama ovde preostaje ili da krademo ili da se vratimo u Bosnu. Cene otišle deset puta, a plate nam iste. Ovo je sramota! Mi gladujemo ovde - zaključuje Bosanac.

Komentari na istu vest su, međutim, prilično suprotstavljeni onome što se u videu tvrdi. Idu od toga da „Delezovih“ prodavnica, kakva je na snimku, nema u Nemačkoj, (već pre Belgiji ili inače paprenom Luksemburgu), pa do toga da se zna i kakav je kvalitet mesa u Nemačkoj a i kakve su plate.
Komentari iz Srbije uzvraćaju sa cenom čvaraka od 2.200 dinara za kilogram, a većina drugih sa ovih prostora „Bosanca“ iz videa „savetuje“ da, ako mu je tamo skupo, slobodno dođe nazad u BiH pa da vidi...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike