Rekordna zainteresovanost građana: Za turističke vaučere se prijavilo 3.653 ugostitelja

08.01.2024

13:57

0

Vrednost ovogodišnjih vaučera povećana sa 5.000 na 10.000 dinara

Rekordna zainteresovanost građana: Za turističke vaučere se prijavilo 3.653 ugostitelja
Copyright Profimedia/Pixabay

Za turističke vaučere za odmor u Srbiji do sada se prijavilo 3.653 ugostitelja, rekao je za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić.

- Prijavljivanje ugostitelja za vaučere počelo je 31. decembra, dok će građani moći da se prijavljuju od ponedeljka, 15. januara - precizirao je Kandić.

Naveo je da je vrednost ovogodišnjih vaučera povećana sa 5.000 na 10.000 dinara, a iznos zarade za zaposlene, koji mogu da koriste vaučere je podignut sa 70.000 na 80.000 dinara.

Kako da iskoristite vaučer

Oni koji bi da iskoriste preostale vaučere iz 2023. trebalo bi da znaju da se prijava za dobijanje podnosi lično na šalterima „Pošte Srbije“ i tom prilikom stavlja se na uvid potrebna dokumentacija.

Po odobrenju, vaučer se dobija poštom na kućnu adresu.

Obrazac za prijavu se može naći na sajtu „Pošte“, pokazuje se lična karta ili pasoš, potvrda o prethodnoj rezervaciji u određenom objektu i sa navedenim trajanjem.

Penzioneri prilažu i original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, koji se daju na uvid, a zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara (što je limit da bi se dobio vaučer), mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

Studenti su dužni da pokažu original potvrde o statusu studenta, a stariji od 65 godina koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu „Pošte Srbije“.

Najveći broj prijavljenih iz srpskih banja

Prema listi objavljenoj na sajtu Ministarstva turizma najveći broj prijavljenih ugostitelja je iz srpskih banja, Sokobanje, Banje Koviljače, Niške banje, Sijarinske, Pribojske banje, Gornje Trepče, zatim planina prvenstveno Zlatibora i Kopaonika.

Vaučeri se mogu koristiti u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta, a građani će moći da se prijavljuju samo sa rezervacijama izdatim nakon današnjeg dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike