Studentske kartice već u novčanicima 6.000 studenata

30.11.2023

09:29

0

Primena besplatnih platnih studentskih kartica počinje 1. decembra, a do sada je stiglo 80.000 prijava studneta i 45 prijava firmi za popuste

Studentske kartice već u novčanicima 6.000 studenata
Platna i identifikaciona: Studentska kartica - Copyright Promo/Nemanja Jovanović

U ekspoziturama „Banke Poštanske štedionice“ studenti su preuzeli više od 6.000 studentskih kartica od 80.000 prijavljenih studenata.

– Od 40.000 studenata koji su se prijavili u prvoj nedelji, svi su dobili obaveštenja da mogu preuzeti svoje kartice u odabranoj ekspozituri koju su prilikom registracije naveli na portalu Uprave za trezor. Od toga je preko 6.000 kartica preuzeto na šalterima naših ekspozitura, a oko 200 studenata je preuzelo svoje kartice na teritoriji Kosova i Metohije – rekla je za Tanjug direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u „Poštanskoj štedionici“, Jelena Sekulović.

Prema njenim rečima, studenti sa ličnom kartom dolaze u odabranu ekspozituru banke i na licu otvaraju račun i dobijaju karticu, a procedura nije duga i traje od 10 do 15 minuta.

– Uz račun koji banka otvara dodeljuje i karticu. To je nova studentska kartica, dinakard i union pay. Besplatno je i vođenje računa i usluge elektronskog i digitalnog bankarstva. Ukupno je 220 ekspozitura. Na samom portalu kada se student registruje, on iz padajućeg menija bira ekspozituru koja mu je najbliža – rekla je Sekulović.

Značaj prepoznali i studenti i kompanije

Pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje Aleksandar Jović iskazao je zadovoljstvo jer su studenti prepoznali značaj ovog projekta Ministarstva finansija, Ministarstva prosvete, koji se zajedno sprovodi sa „Bankom Poštanskom štedionicom“.

– To može da se vidi po broju prijavljenih. Preko 80.000 studenata prijavilo se za besplatnu studentsku platnu karticu. Za sada je potpisano 45 ugovora sa kompanijama koje su različitih oblasti. Tu imamo apoteke, teretane, bioskope, Srbijavoz, Er Srbija, Dunav osiguranje, knjižare, izdavači, naravno i trgovinske lance, turističke agencije koje se najviše bave putovanjima mladih – rekao je za Tanjug Jović.

Sve je spremno da studenti koji su preuzeli svoje kartice sutra mogu da ostvaruju popuste, rekao je Jović.

– Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor i nisu vremenski ograničene, a sutra puštamo Portal gde će biti objedinjeni svi popusti na jednom mestu – rekao je Jović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike