Studentska kartica: Koje 24 kompanije su se prve prijavile

22.11.2023

10:48

0

U projekat "Studentska kartica" danas i zvanično ušle 24 kompanije koje će davati popuste studentima za kupovinu robe i usluga

Studentska kartica: Koje 24 kompanije su se prve prijavile
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Ministarstvu finansija danas su potpisani ugovori sa kompanijama koje su se uključile u projekat "Studentska kartica", koji studentima državnih i privatnih univerziteta, akademija i visokih škola u Srbiji od 1. decembra nudi brojne popuste i pogodnosti prilikom plaćanja.

U ovaj projekat su se do sada uključile 24 kompanije, a sa predstavnicima 19 kompanija danas je ugovore potpisala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, a prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali.

Mali je novinarima nakon potpisivanja ugovora kazao da je prijavljivanje studenata za nove studentske kartice, koje osim brojnih popusta mogu da se koriste i kao platne kartice, počelo 13. novembra, i da se do sada prijavilo više od 55.000 studenata.

- Još jedno obećanje koje smo dali, ispunili smo. Potpisali smo sporazume sa kompanijama koje su izrazile želju da budu deo novog projekta koji se zove studentska kartica. Želim svima da zahvalim jer su prepoznali našu želju da studentima i našim mladima damo neke benefite koji će im olakšati studiranje - kazao je Mali.

Popusti i do 20 odsto

Potpredsednik Vlade je naveo da  će studenti s ovim karticama moći da ostvaruju 20% popusta na vozne karte "Srbijavoza", 10% popusta na avio-karte "Er Srbije", 2% na putarine, da će imati 15% popusta u „Sinepleks“ (Cineplexx) bioskopima, a popuste će ostvarivati i u hipermarketima, supermarketima, ustanovama kulture i drugim uslužnim i ugostiteljskim objektima.

- Ovo je veliki benefit i velike su koristi za naše studente. Ovo je i način da im pokažemo koliko je ta briga prema njima za nas veoma važna i da im pokažemo da još jedno obećanje koje smo dali ispunjavamo - kazao je ministar.

Mali je naveo da je otvaranje i izdavanje studentskih kartica potpuno besplatno, kao i održavanje računa sa kojima su povezane ove platne i identifikacione kartice, naglašavajući da će svakom korisniku banka "Poštanska štedionica", koja je partner u ovom projektu, isplatiti i 500 dinara studentima u trenutku kada otvaraju račune.

Ministar je pozvao studente da se prijave za kartice, ali i druge odgovorne kompanije da se uključe u ovaj projekat.

- Projekat će trajati neograničeno i nema roka do kada traju prijave. Dakle, svi studenti i kompanije mogu da se prijave u bilo kom trenutku - naglasio je Mali.

Među 19 kompanija sa kojima su danas potpisani ugovori su Etno selo "Sunčana reka" iz Banje Koviljače, turistička agencija "Hedonic Travel" iz Beograda, „Dunav osiguranje“, „Lasta“, „Putevi Srbije“, „Er Srbija“, „Telekom Srbija“, „Službeni Glasnik“, „Aman“, „Athletic gym“, „Monument“, apotekarske ustanove „Dr Max“ i „Benu“, „Sani optik“, auto škola „Livija“, „Merkator S“, „Delfi“, „Jahting klub Kej“ i „Srbijavoz“.

Za učešće u programu "studentska kartica" su se prijavili i apotekarska ustanova „Janković“, „Panda US“ iz Beograda, „Cineplexx Srb“, „Cineplexx Panonija“ Novi Sad i „Sport Vision“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike