Na studentsku karticu odmah legle pare: Prvi poklon daje Poštanska štedionica

13.11.2023

11:37

0

Svi studenti koji se prijave i dobiju studentsku karticu na njoj će već imati novac koji uplaćuje državana banka kod koje se vode računi

Na studentsku karticu odmah legle pare: Prvi poklon daje Poštanska štedionica
Studentska kartica - Copyright Screenshot: Uprava za trezor

Prijavljivanje studenata državnih i akreditovanih privatnih fakulteta za identifikacione i platne studentske kartice počinje danas u podne na sajtu Uprave za trezor.

Prijavljivanje za studentske kartice nema ograničen rok, istakao je danas ministar finansija Siniša Mali, posle sastanka sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović i predstavnicima Banke Poštanska štedionica, Zavoda za izradu novčanica i studentske organizacije SKONUS.

- Time želimo da im pokažemo koliko su nam važni, da oni jesu naša budućnost. I na kraju krajeva da im olakšamo život, jer svi mi koji smo bili studenti znamo koliko izazova imate kada ste student - rekao je Mali.

Na kartici, kada je dobiju, studenti će već imati i prvi poklon - 500 dinara od Banke Poštanske štedionice, najavio je predsednik Izvršnog odbora banke Bojan Kekić.

Kekić je istakao da banka u ovom slučaju neće naplaćivati mobilno bankarstvo.

- Ovo je ulaganje u budućnost. Nećemo tražiti da nam studenti vrate novac, neka to (svojim radom) vrate državi Srbiji - rekao je on.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je navela da je ovo jedan od izuzetno značajnih i lepih dana za našu mladu populaciju i da pravo na kartice ima oko 240.000 studenata.

- Ova kartica će za studente državnih i privatnih univerziteta i fakulteta značiti mnogo, jer će kartica biti platna i preko nje će moći da dobiju studentske stipendije i kredite. To se odnosi na one koji će ispuniti određene uslove, a sve ih je više, i sada 9.000 studenata dobija stipendije, a 6.000 kredite - rekla je ona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike