Kada stižu veće penzije u novembru, a kada 20.000 dinara

25.10.2023

11:17

0

Autor: G.M.Š.

Prvi penzije sa uvećanjem od 5,5% sledećeg meseca dobijaju samostalci, već 2. novembra, a krajem meseca svi po 20.000 dinara

Kada stižu veće penzije u novembru, a kada 20.000 dinara
Ilustracija - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je kalendar isplata penzija u novembru, prema kome će svoje naknade za oktobar dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti.

Od isplate za oktobar penzionerima sleduje povišica od 5,5 odsto, pa će prosečna penzija iznositi oko 39.870 dinara.

Popularnim „samostalcima“ će penzije početi da pristižu 2. novembra.

Dva dana kasnije, 4. novembra, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere koji primanja dobijaju preko tekućih računa. Onima iz ove dve kategorije koji penzije dobijaju na kućnu adresu ili ih podižu na lokalnim poštanskim šalterima isplata će biti 6. novembra.

Poslednji penzije, po ustaljenom redosledu, dobiće korisnici najveće grupe - kategorije „zaposleni“. Penzioneri ove kategorije koji penzije dobijaju preko tekućih računa, novac će dobiti 10. novembra, a oni na kuću ili u poštama 13. novembra.

Krajem meseca penzionerima stiže i državna pomoć od 20.000 dinara, koju je ministar finansija Siniša Mali je u Skupštini, u obrazlaganju predloga budžeta za 2024. godinu, najavio za 30. novembar.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike