Prosečna cena kvadrata novogradnje 1.580 evra

24.08.2023

16:54

0

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u primorskom regionu Crne Gore na kraju juna iznosila je 1.413 evra, a u središnjem regionu 714 evra

Prosečna cena kvadrata novogradnje 1.580 evra
Podgorica - Copyright Pixabay/falco

Prosečna cena kvadrata Crnoj Gori u drugom kvartalu 2023. godine iznosila je 1.500 evra, što je za devet odsto više nego u istom periodu prošle godine, a prosečna cena stana u novogradnji u Podgorici porasla je za 13,5 odsto na 1.581 evra u odnosu na isti period, objavila je uprava za statistiku Monstat.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u primorskom regionu na kraju juna iznosila je 1.413 evra, u središnjem regionu 714 evra, dok je u severnom regionu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1.280 eura.

Iz Monstata preciziraju da prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, objavio je portal Investitor.

Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike