Poštanska štedionica ne kupuje crnogorsku banku

10.07.2023

10:09

0

Autor: 24sedam

Poštanska demantovala natpise u medijima da je zainteresovana za kupovinu Prve banke Crne Gore

Poštanska štedionica ne kupuje crnogorsku banku
Zgrada Banke poštanske štedionice - Copyright Promo/Banka Poštanska štedionica

Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji da je "Banka Poštanska štedionica zainteresovana za kupovinu Prve banke Crne Gore", obaveštavamo javnost da ovi navodi nisu tačni, kao i da nije bilo pregovora o eventualnoj kupovini, saopštili su danas iz Banke Poštanska štedionica.

- Banka Poštanska štedionica, zahvaljujući ekonomskoj i finansijskoj stabilnosti u Republici Srbiji, u prvoj polovini 2023. godine, kao i prethodnih godina, nastavlja da ostvaruje poslovne rezultate iznad planiranih na dobrobit klijenata i države Srbije - kažu u ovoj banci.

Podsetimo, pojedini srpski mediji preneli su pisanje crnogorskih medija da je Poštanska štedionica u vlasništvu Vlade Srbije zainteresovana da kupi Prvu banku Crne Gore.

Inače, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su neistiniti navodi da će Banka Poštanska štedionica kupiti Prvu banku.

- Kada je reč o kupovini Prve banke, koja je u vlasništvu Đukanovića, od strane Poštanske štedionice, reč je o notornoj neistini. To je i sama Poštanska štedionica, mislim, demantovala. Na takve neistine smo u Srbiji navikli - rekao je Vučić tokom zajedničke konferencije za medije sa crnogorskim kolegom Jakovom Milatovićem.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike