Banka Poštanska štedionica od danas vlasnik Komercijalne banke a.d. Banja Luka

09.12.2021

13:49

0

Autor: 24sedam

Ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke Banja Luka, banke su potpisale 27. oktobra 2021. godine

Banka Poštanska štedionica od danas vlasnik Komercijalne banke a.d. Banja Luka
KB Banja Luka - Copyright Promo/Banka Poštanska štedionica

Banka Poštanska štedionica A.D. Beograd od danas je vlasnik Komercijalne banke a.d. Banja Luka, nakon što je na Banjalučkoj berzi uspešno finalizovana kupoprodajna transakcija.

Ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke Banja Luka, Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka a.d. Beograd potpisale su 27. oktobra 2021. godine, a kupovina 100 odsto akcija na Banjalučkoj berzi realizovana je po dobijanju saglasnosti regulatornih tela: Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

Promo/Banka Poštanska štedionica
Bojan Kekić, predsednik IO Banke Poštanska štedionica

Svi klijenti Komercijalne banke Banja Luka mogu neometano da nastave da koriste sve proizvode i usluge koje su imali u toj banci, kao i dodatne benefite koje za njih i buduće korisnike priprema Banka Poštanska štedionica, ističe se u saopštenju ove banke.

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica naglasio je da će ova banka, koja ove godine obeležava 100 godina neprekidnog rada, svojom uslugom i ponudom na najbolji mogući način izaći u susret klijentima, građanima i privrednicima u Republici Srpskoj, kao što to čini i u Republici Srbiji.

Promo/Banka Poštanska štedionica
Tim Banke Poštanska štedionica

- U ovoj akviziciji prepoznali smo svoje potencijale, naročito u segmentu poslovanja sa stanovništvom, ali i činjenici da danas u Republici Srpskoj ne postoji nijedna banka sa većinskim kapitalom Republike Srbije. Kao banka koja je 100 odsto u vlasništvu države Srbije i sa jasno artikulisanim državnim interesom, Banka Poštanska štedionica biće svojevrstan finansijski autoput između Srbije i Republike Srpske. Dolazimo sa jasnom misijom da finansijski podržimo i stanovništvo i privredne subjekte kako bi ekonomija Republike Srpske, kao i Republike Srbije, išla sigurnim i dinamičnim koracima napred - zaključio je Bojan Kekić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike