Poštanska štedionica obeležila prvih 100 godina rada (FOTO)

24.09.2022

08:35

0

Autor: 24sedam

Banka Poštanska štedionica svečano je u Narodnom pozorištu u Beogradu obeležila svojih sto godina rada u Srbiji

Poštanska štedionica obeležila prvih 100 godina rada (FOTO)
Izvršni odbor BPŠ - Copyright Promo: Banka Poštanska štedionica

U zemlji turbulentne istorije, kako političke tako i privredne, proslaviti 100 godina rada nije mala stvar ni u jednoj oblasti a u upravo to je u svetu novca obeležila "Banka Poštanska štedionica“.

Svečanošću u Narodnom pozorištu u Beogardu obeleženo je 100 godina rada ali i šesta uzastopna godina u kojoj se ostvaruju pozitivni rezultati: dobit, kontinuirani rast bilansne sume, kreditnog portfolija i depozita.

U periodu od 2016. do 2022. bilansna suma je više nego duplirana, kreditni portfolio povećan je gotovo pet puta, dok su ukupni depoziti uvećani više od 2,5 puta, samo neki su pokazatelji pravca u kojem ide ova banka.

Veliki jubilej i uspešni rezultati koje ova banka ostvaruje bili su povod za još jedno podsećanje na tradicionalne vrednosti koje odlikuju „Banku Poštanska štedionica“ već više od jednog veka i čija je najvažnija misija briga za svakog klijenta, državu i društvo, ističu iz banke.

Predsednik Izvršnog odbora Bojan Kekić istakao je da je kontinuirani rast, koji Banka Poštanska štedionica poslednjih godina beleži u svim segmentima, temelj poslovanja i u novom veku Banke.

- U cilju obezbeđivanja dostupnosti naših proizvoda i usluga što širem krugu klijenata, uz slogan „Još bliže vama“ širili smo i našu poslovnu mrežu. Otvorili smo više od 100 novih ekspozitura i samostalnih šaltera i uveli u rad mobilne ekspoziture. Svih ovih rezultata i kontinuiranog rasta ne bi bilo bez timskog rada Skupštine, Upravnog i Izvršnog odbora Banke, a pre svega zaposlenih kao i naših klijenata. Kao kruna rada i zalaganja svih 2.600 zaposlenih, Banka je ove godine odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena za naročite zasluge i postignute rezultate u javnim i privrednim delatnostima, a povodom 100 godina postojanja - rekao je Bojan Kekić.

U popularnoj „Poštanskoj" uvereni su da im je ovo „tek prvih 100 godina postojanja“.

- Postavili smo dobre temelje za sigurniju i bolju budućnost.  Ulaskom u 101. godinu Banka šalje jasan signal da će u narednom periodu nastupati još stabilnije i jače. Naša obaveza kao državne banke sa jasno artikulisanim državnim interesom je da budemo izlog države, u kojem se vidi koliko lepih i dobrih usluga građanima može da bude pruženo i kolika je sigurnost svakoga ko u nju kroči – istakao je prvi čovek „Banke Poštanske štedionice“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike