Od Novog Sada do Đevđelije 2.660 dinara

07.07.2023

11:27

1

Cena putarine iz Srbije do granice sa Grčkom preko Makedonije, jedinstvenim tagom iznosi najviše 2.660 dinara

Od Novog Sada do Đevđelije 2.660 dinara
Ilustracija - Copyright Foto:Pixabay

Cena elektronske naplate putarine u Srbiji (sa popustom od šest odsto za ENP), od Beograda do Preševa iznosi oko 1.590 dinara, dok se za deonicu od Novog Sada do naplatne stanice u Preševu mora da izdvojiti oko 1.840 dinara.

Na putu A1 kroz Severnu Makedoniju ka Grčkoj granici nalazi se pet naplatnih rampi, a ukupna cena putarine za putničke automobile od naplatne rampe Romanovce do Đevđelije iznosi oko 820 dinara (sedam evra).

"Prva naplatna rampa je Romanovce na kojoj se plaća putarina u iznosu od jedan evro, druga je Otovica/Sopot, gde cena iznosi 1,5 evra, dok je treća Stobi sa cenom od jedan evro. Četvrta naplatna rampa je Demir Kapija, na kojoj se plaća 1,5 evra, dok je poslednja Đevđelija, na kojoj će vam naplatiti dva evra putarinu", navode iz "Puteva Srbije".

Ukoliko planirate da putujete iz Srbije ka Ohridu i Ohridskom jezeru naići ćete na sedam naplatnih rampi, a ukupna putarini na toj deonici će iznositi pet evra (180 denara).

Prva naplatna stanica je Romanovci na kojoj putarina košta jedan evro, druga stanica je Miladinovci koja takođe košta jedan evro, treća je Glumovo na kojoj je cena putarine jedan evro. Četvrta naplatna stanica je Želino na kojoj putarina košta jedan evro, peta je Tetovo čija je cena 0,5 evra, dok je šesta Gostivar gde se naplaćuje putarina u iznosu od 0,5 evra.

Visina naknade putarine u Albaniji za putničke automobile iznosi oko 582 dinara (5 evra).

Zajednički TAG za jedinstvenu naplatu putarine između Srbije i Severne Makedonije je od skoro na snazi, što će olakšati put za 700.000 korisnika te usluge.

Popust od šest odsto za elektronsku naplatu putarine važi za domaće auto-puteve.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike