Dojče banka ostvarila neto dobit u prvom kvartalu od 1,16 milijardi evra

27.04.2023

16:45

0

Ovo je porast u odnosu na neto dobit od 1,06 milijardi evra u prvom tromesečju 2022. godine

Dojče banka ostvarila neto dobit u prvom kvartalu od 1,16 milijardi evra
Ilustracija - Copyright Pixabay

Nemačka Dojče banka ostvarila je neto dobit u iznosu od 1,158 milijardi evra (1,28 milijardi dolara) u periodu od januara do marta. Neto dobit koja pripada akcionarima iznosi 1,158 milijardi evra u prvom tromesečju, što je iznad konsenzus prognoze od 864,54 miliona evra koju su izneli analitičari u Rojtersove ankete, objavio je CNBC.

Ovo je porast u odnosu na neto dobit od 1,06 milijardi evra u prvom tromesečju 2022. godine.

Nemačka banka ostvarila je 11. uzastopnu kvartalnu dobit nakon sprovođenja sveobuhvatnog plana restrukturiranja koji su započeli 2019. godine s ciljem smanjenja troškova i poboljšanja profitabilnosti.

- Naši rezultati za prvi kvartal pokazuju značaj naše 'Global Hausbank' strategije za naše klijente i potvrđuju da smo na dobrom putu da ostvarimo ili premašimo naše ciljeve za 2025. godinu - rekao je izvršni direktor Kristijan Suing.

Kako je naveo, cilj je da nastoje ubrzati izvršenje strategije kroz niz mera koje su danas objavili, poput povećanja ambicija za operativnu efikasnost i povećanje efikasnosti kapitala kako bi se povećali prinosi i podržale isplate akcionarima.

Ipak, izveštaj za četvrti kvartal pokazao je pad depozita tokom tromesečja sa 621,5 milijardi evra na 592 milijarde evra na kraju 2022. godine. Banka navodi da je ovaj pad "delom posledica povećane konkurencije u cenama, normalizacije nakon visokih nivoa u prethodna dva tromjesečja i tržišne nestabilnosti na kraju tromjesečja".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike