Evo kada banka može da vam blokira sve račune, a da niste ni znali!

11.12.2022

06:35

0

Autor: 24sedam

Šta se dogodi kada ne obraćate pažnju ili ne čitate pažljivo svako obaveštenje banke...

Evo kada banka može da vam blokira sve račune, a da niste ni znali!
Ilustracija - Copyright Profimedia Pixabay

Banka može da vam blokira sve račune i obustavi isplatu novca, a da to maltene ni ne znate! Takva situacija dogodila se sugrađanki Tanji M. (34) koja se požalila našoj redakciji.

Doduše, u celoj priči veoma važna stvar je da se svako obaveštenje banke, bilo putem mejla ili sms-a, pažljivo pročita i proprati. Inače, u suprotnom, možete doći u nezgodnu situaciju koja se dogodila i Tanji.

Ona, kako nam je priznala, nije pridala mnogo pažnje obaveštenju banke da joj uskoro (u roku od dve nedelje) ističe rok važenja identifikacionog dokumenta, odnosno lične karte.

- Priznajem da je moja greška što sam tako olako prešla preko poruke koju mi je poslala moja banka. Još mi je bilo čudno što me oni obaveštavaju o tome, i otkud uopšte znaju kada mi ističe važenje lične karte – kaže za 24sedam Tanja.

Međutim, nakon dve nedelje, kada joj je istekao rok važenja lične karte, imala je šta da vidi...

- Bila sam u prodavnici na kasi, i kada sam pružila platnu karticu da platim, stiglo je obaveštenje da to nije moguće. Prvo sam mislila da je greška, da je problem sa aparatom ili internet vezom, ali ni posle drugog pokušaja nisam uspela. Jako mi je bilo neprijatno – priča Tanja.

Odmah nakon toga, kako kaže, otišla je do najbližeg bankomata svoje banke, ali i tu je zadesila ista situacija. Kartica je odbijena.

Automatska blokada

- Nisam znala šta se dešava. Ujutru sam otišla do prve filijale banke i tu saznala sve. Dakle, čim mi je isteklo važenje lične karte, što se desilo par dana ranije, meni su blokirani svi računi. To se desilo automatski – naglašava Tanja.

Ona je, kako navodi, na teži način naučila lekciju.

Jutjub/ Printscreen
 

- Trebalo je da odmah posle obaveštenja banke odem da produžim ovaj dokument. Ovako sam skoro nedelju dana bila bez novca jer sam toliko čekala na novu ličnu kartu. I tek kada sam otišla u banku i pokazala novi, važeći, dokument, odblokorali su mi račune - navodi naša sagovornica.

Inače, kako saznajemo, ne vode sve banke na našem tržištu računa o roku važenja dokumenata svojih klijenata.

Tako veliki broj banaka ni ne obaveštava građane o tome, pa će ih u slučaju da zaborave da na vreme produže važenje dokumenata tek sačekati neprijatno iznenađenje u banci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike