Bajatović: Profit Srbijagasa u prvom kvartalu 1,2 milijarde dinara

27.04.2023

10:21

0

On je naveo da je država subvencionisala razliku u ceni po kojoj kupuje gas od one po kojoj ga Srbijagas prodaje

Bajatović: Profit Srbijagasa u prvom kvartalu 1,2 milijarde dinara
Dušan Bajatović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas je to preduzeće u prvom kvartalu ostvarilo čistu dobit od oko 1,2 milijarde dinara, kao i da će i u 2023. poslovati bez gubitaka i ostvariti profit na prošlogodišnjem nivou od oko šest milijardi dinara.

- Srbijagas je prošlu godinu završio sa nepunih šest milijardi dinara čiste dobiti, a u prvom kvartalu ove godine, koliko smo procenili, mislim da će to biti na oko 1,2 milijarde dinara. Što znači da Srbijagas u suštini, uvažavajući da je država subvencinisala tu veliku razliku u ceni koja je postojala između cene po kojoj smo kupovali i prodavali gas, već sedmu ili osmu godinu u nizu posluje bez gubitaka - rekao je Bajatović.

On je istakao da je država subvencionisala ne poslovanje tog preduzeća, već razliku u ceni po kojoj kupuje gas od one po kojoj ga Srbijagas prodaje.

Kada je reč o očekivanim poslovnim rezultatima na nivou cele 2023. godine, Bajatović je rekao da će profit Srbijagasa biti na nivou onoga što je ostvareno u prošloj godini, ako ne bude nekih vanrednih poremećaja koji se ne mogu kontrolisati, i da će iznositi između pet i šest milijardi dinara, a možda čak i nešto više.

- Ali nam je važno da smo mi u ovim uslovima zadržali sve investicije i izvršili sve zadatke. Na primer, vanredno izmeštanje tamo gde su trase pruga i puteva ili gde je voda negde nešto odnela. Uspeli smo da imamo i tekuće održavanje i deo investicija koje smatarmo da treba da imamo na godišnjem nivou i plus dosta solidno poslovanje - rekao je Bajatović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike