Za stan u Beogradu kao za apartmane na Siciliji i Halkidikiju - zajedno

14.03.2023

10:11

0

Autor: 24sedam

Cene koje traže prodavci nekretnina u Srbiji sulude su u odnosu na ono što može da se za taj novac kupi na morskim lokacijama

Za stan u Beogradu kao za apartmane na Siciliji i Halkidikiju - zajedno
Halkidiki - Copyright Foto:Pixabay

Cene nekretnina u Srbiji već godinama se strmo uspinju i po tome prednjače u Evropi, iako ni tamo situacija za kupce nije bila sjajna. Donedavno, jer cene stanova i lokala u EU su počele da stagniraju zbog krize, dok se u Srbiji i dalje drže, uprkos slabijoj prodaji.

Na kakvom nivou je to trenutno, najbolje pokazuje poređenje cena koje su dali beogradski mediji i po kojima za jedan stan u Beogradu, i to iz donjeg segmenta ponude, možete kupiti apartman na Siciliji i na Halkidikiju – zajedno.

Kada se uzme u obzir podatak da u Beogradu prosečna cena kvadrata stana u starogradnji iznosi više od 1.800 evra, a u novogradnji više od 2.300 evra, sve ostalo deluje kao bagatela.

Na poluostrvu u Grčkoj, popularnoj destinaciji srpskih turista, kuća od 50 kvadrata se nudi za 38.000 evra, a apartman na Siciliji, doduše na 30 minuta od plaže, prodaje se za 28.000 evra.

Građevina ponuđena u Grčkoj nalazi se 300 metara od plaže, a u pomenutu cenu ulazi i parking-mesto. Ako ste želeli nešto veće i novije, moguće je naći stan od 70 kvadrata za 70.000 evra u poznatom letovalištu Kasandri.

Ukoliko vam više prija Italija, pomenuti apartman sa jednom spavaćom sobom i kupatilom od 28.000 evra nalazi se veoma blizu aerodroma. I tu je moguće lako naći skuplje i veće, ali ni to nije ni blizu onoga što biste za kvadrat dali u Beogradu.

Apartman od 80 kvadratnih metara prodaje se za 40.000 evra, i to u istorijskom delu Raguze.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike